• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2299.603
  • ...
28 Şubat davasında cezası kesinleşen 14 emekli askerin rütbeleri sökülecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, cezası kesinleşen hükümlüler Ahmet Çörekçi, Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Doğan, Çetin Saner, Çevik Bir, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Hakkı Kılınç, İdris Koralp, İlhan Kılıç, Kenan Deniz, Vural Avar ve Yıldırım Türker'e ait kesinleşme şerhlerini, Genelkurmay Başkanlığına ve Milli Savunma Bakanlığı'na iletti.

Mahkemenin yazısında, kesinleşen karara göre 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu'nun 30 ve 31. maddelerine göre gereğinin yapılması istendi.

RÜTBELERİNİN SÖKÜLMESİ TALEP EDİLDİ
Askeri Ceza Kanunu'nun 30. maddesi, asker kişiler hakkındaki hükümlülük halinde, "Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarma cezası" verilmesini düzenliyor.

Kanunun 31. maddesinde ise Türk Silahlı Kuvvetleri'nden çıkarma cezasının niteliği, "hükümlünün Silahlı Kuvvetlerle ilişiğinin kesilmesi" olarak yer alıyor. Bu ceza, ayrıca bir hükme gerek kalmaksızın askeri rütbe ve memuriyetlerin kaybedilmesi sonuçlarını doğuruyor.

Söz konusu maddeler kapsamında hükümlülerin rütbelerinin alınarak, TSK ile ilişiklerinin kesileceği belirtildi.

ÇEVİK BİR MİLAS'TA YAKALANDI

28 Şubat davasında cezası kesinleşen ve hakkında yakalama kararı verilen emekli general Çetin Doğan, Bodrum Adliyesine geldi. Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evinden korumaları eşliğinde çıkan Doğan, Bitez Mahallesi'ndeki Bodrum Adliyesine gitti. Doğan'ın korumaları eşliğinde adliyenin ön kapısından giriş yaptığı görüldü.  28 Şubat davasında cezası kesinleşen Çevik Bir ise Muğla'nın Milas ilçesinde yakalandı. 

TUTUKLANDILAR

Doğan'ın Bodrum Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra tutuklanarak Muğla Kapalı Cezaevi'ne götürüldü. Dönemin Genelkurmay 2'nci Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir de tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir