• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Dekoratif Duvar Kaplama Modelleri Nelerdir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dekoratif panel kaplama, tüm bir duvarı kaplamak için gruplandırılmış birçok panelden oluşan, genellikle düz ve dikdörtgen olan bir üründür. Paneller, ses yalıtım ürünleri ve yalıtım duvar panellerinin en kaliteli üyesidir. Ayrıca, kurulumu diğer herhangi bir bölme ürünü kadar kolaydır. Sıvalı duvarların üzerine tadilat yapılmadan yerleştirilebilir.

Dekoratif Duvar Kaplama Nedir?

Dekoratif duvar kaplama, dekorasyonla uyumlu, içten dışa bakıldığında hepsi zarif görünüme sahip bir üründür. Yalıtım denilince akla ilk gelen duvar panelleridir. Ancak dekoratif alanlar oluşturmak için de kullanılabilir. Bu ürünün iç ve dış mekân kullanımına uygun seçenekleri vardır. Bunun yanı sıra sadece iç veya sadece dış mekanlarda kullanılabilen ürün seçenekleri de bulunmaktadır. Bu bakımdan bu ürünler taş seçenekleri ile özel olarak tasarlanmaktadır. Ek olarak, dekoratif panel kaplama, kullanıcıların en sevdikleri renkleri karıştırıp eşleştirmelerine olanak tanıyan çeşitli renklerde gelir. Bir duvar paneli kullanmadan önce, uygulanacak duvar tipine karar vermeniz ve o duvar panelinin mevcut boyutunu ve uzunluğunu almanız gerekir. Duvarların doğru ölçümü, bu duvar kaplamalarının temel unsurlarından biridir. Ölçü aldıktan sonra yüzlerce dekoratif duvar kaplama modeli seçeneği arasından kişisel zevkinize ve iç tasarımınıza en uygun duvar modelini seçmeniz gerekir. Ayrıca hangi yapı malzemelerinin kullanılacağına karar vermek de estetik seçim kadar önemlidir. Sonuç olarak ürün, mekansal ve fonksiyonel tasarım beklentilerini karşılamaktadır.

Dekoratif Duvar Kaplama Modelleri

Dekoratif panel kaplama modelleri her yerde kullanılabilir. Evde, ofiste, cafe, restaurant, mağaza, market, iş yeri vb. yerlerde kullanılabilir. Panellerin ince yapısı ise duvarın tamamını veya bir kısmını kaplamanıza olanak tanır. Dış duvar ile bir bütünlük tamamlayan bu duvar kaplama modelleri, çok çeşitli mimari çözümler sağlar. Dekoratif duvar kaplama modelleri ile duvarlara doğal taş, tuğla, ahşap veya betondan yapılmış izlenimi verebilirsiniz. Ayrıca bu ürünler hava koşullarından etkilenmez. Su geçirmez yapısı sayesinde her türlü hava koşulunda kullanımı kolaydır. Aynı zamanda yangına dayanıklıdır ve güvenle kullanılabilir. Bu açıdan genellikle tercih edilen taş duvar kaplamaları, ayrıcalıklı alana doğal bir görünüm kazandırmaktadır.

Tuğla Duvar Kaplama Modelleri

Tuğla panel, tuğla görünümünde tasarlanmış ve yapılmıştır. 2cm kalınlığında bir malzeme olup, iç ve dış mekanlarda rahatlıkla yapılabilir. Bu açıdan kullanım alanı açısından ortama değer katar ve duvarlara tuğla görünümünde bir görünüm kazandırır. Bu ürünler iç kısımda derin, içi boş 3D panellere benzemektedir. Böylece duvar üç boyutlu bir görünüme sahip olur. Aynı zamanda dayanıklı bir üründür ve içerdiği harç sayesinde kolay kolay zarar görmez. Kullanım yeri, hastane, okul, bina, villa, bahçe, açık alan, kafe, restoran, büfe vb. şeklindedir. Bu açıdan tuğla dekoratif panel kaplama modeli oldukça yaygındır. Ayrıca plazma arkasında tuğla duvar kaplama modelleri sıklıkla kullanılmaktadır. Bu ürünler yüksek kaliteli malzemelerden üretilmiştir ve zararlı değildir. Isı yalıtımlı olmasının yanı sıra yangına dayanıklıdır ve kullanımı çok kolaydır. Bu nedenle alıcı tarafından da uygulanabilir.

Ahşap Duvar Kaplama Modelleri

Dayanıklı, etkileyici ancak uygun fiyatlı bir tasarım çözümüne ihtiyacınız varsa ahşap görünümlü duvar paneli modellerine öncelik vermeniz gerekir. Ancak geçici bir çözüm arıyorsanız ve dayanıklılığı umursamıyorsanız, ahşap kaplama duvar uygulamak uygun değildir. Dayanıklı, verimli, pratik ve dayanıklı bir çözüm arayan ancak dekor değişikliğine çok para harcamak istemeyenler kaplamalı bir model seçebilirler. Duvar panelleri mükemmel teknoloji ile tasarlanmış ve üretilmiştir. Tüm bu açılardan ahşap görünümü sevenler için iyi bir çözümdür. Dayanıklı olan bu ürünler sayesinde ise uzun süreler boyunca ahşap görünümün tadını çıkarabilirsiniz. Bunun için ise ahşap duvar kaplama modellerini inceleyerek bir karar verebilirsiniz.

Taş Duvar Kaplama Modelleri

Mermer desen ve mozaiklerden ortaçağ mimarisine dayalı tasarımlara kadar birçok dekoratif panel türü vardır. Bu konuda kuvars tipi taş dekoratif panel kaplama ile duvarlar için farklı stiller oluşturabilir ve basit bir doku deseni ile sade görünmesini sağlayabilirsiniz. Örneğin avangart bir dekora sahipseniz paneli taş desenlerle aydınlatarak etkisini artırabilirsiniz. Evinizin tarzı ne olursa olsun, evinizi dekore etmek için doğru taş desenini kolayca bulabilirsiniz. Dekoratif taş kaplamalı ürünler genellikle iç mekân kullanımı için tercih edilmektedir. Adından da anlaşılacağı gibi dekoratif amaçlı kullanılmaktadır. Ancak bazı durumlarda dış mekanlar sağlam taşlarla kapatılabilir. Özellikle son zamanlarda dekoratif taş ürünlerin duvarlarda kullanımı oldukça popüler hale gelmiştir. Dekoratif taş ofis ve ev ortamlarında kullanımı kolaydır. Bu bağlamda iç ve dış duvarlarda dekoratif duvar kaplama ürünleri kullanılmaktadır.

Taş duvar kaplama modelleri kaliteli ve dayanıklı bir malzemeden üretilir. Bunun yanı sıra ekonomik özelliklerinden dolayı da birçok yerde rağbet görmektedir. Sonuç olarak, bu dayanıklı paneller asla eskimez. Bu modeller, mekanınızda radikal bir karar vermek istediğinizde kişiliğinizi ortaya çıkarmanız için oldukça iyi bir seçimdir. Duvar panelleri için standart ölçüler yoktur. Böylece istediğiniz boyutta satın alabilirsiniz. İyi bir çözüm sağlayan paneller özel malzemelerden yapılmış ve duvarları ince bir tabaka ile kaplanmıştır. Bu açıdan yer kaplamaz. Ayrıca duvara ağırlık veya basınç eklemez veya yapıya ekstra ağırlık eklemez. Duvar boyunca kullanılan doğal malzemeleri kullanarak en sevdiğiniz duvarı kolayca dekore edebilirsiniz. Bu konuda duvarın boyutuna bağlı olarak panelin boyutu tercih edilebilir.

Beton Duvar Kaplama Modelleri

Duvarları süslemek için yaygın olarak kullanılan beton dekoratif panel kaplama modelleri, ince bir malzemeden yapılır. Beton duvar kaplama modelleri, çok çeşitli doku ve renklerde mevcuttur. Bu yüzden evinizdeki alana en uygun olanı seçmeniz gerekir. Bu bağlamda, ihtiyacınız olana benzer bir örnek bulabilirsiniz. Bu, ürününüzün dokusunu, rengini ve kalitesini kontrol etmenizi sağlar. Beton dekoratif duvar kaplama modelleri, sağlam yapıları ve uyumlu tuğla desenleriyle ayırt edilir. Bu sayede eski moda duvarlar aracılığıyla mekânınız için benzersiz bir tasarım oluşturabilirsiniz. Özellikle geniş mekanlar için uygun olan beton duvar paneller, ortama sıcak bir hava katmaktadır. Bu açıdan beton duvar tasarımı mekâna farklılık katar. Farklı bir tasarıma sahip olan bu duvar panelleri, beton ve demirin birleşiminden oluşmaktadır. Geleneksel mimari eserlerin önemli bir parçası olan her iki ürün de çağdaş bir görünüm yaratır. Ayrıca bazı beton paneller, yumuşak ve hafif bir görünüme sahiptir. Bu açıdan ferah bir tasarıma sahiptir. Bu konuda istek ve tercihlerinize göre beton görünümlü bu duvar paneli ürünlerini inceleyerek karar verebilirsiniz. Bu sayede ihtiyacınız olan dekoratif panel kaplama modelini kolaylıkla bulabilirsiniz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir