• DOLAR 32.602
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2491.942
  • ...
Van'da atıl kalan gölet ve kanallar temizlenerek kullanıma sunuluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Van Büyükşehir Belediyesi, kırsal alanlarda kullanıma elverişsiz hayvan içme suyu ve arazi sulama göletlerini temizleyerek çiftçinin kullanımına sunmak için gerekli çalışmaları başlattı.

Kırsal mahallelerde kullanıma elverişsiz olan göletlerin Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına bildirilmesi üzerine harekete geçen ekipler, gölet ve çevresinde inceleme yaparak verim alınması muhtemel yerlerde çalışma başlatıyor.

Bu kapsamda yaklaşık 25 yıldır kullanım dışı olan Tuşba ilçesi Değirmenözü Mahallesi'nde bulunan sulama göletinde de temizleme çalışmaları başlatıldı.

İçi yabani otlar, çamur ve balçıkla dolmuş olan gölet, iş makineleri ile temizliği yapılıyor, yeterli suyun birikmesi sağlanarak dipsavak borusu ve vanası değiştiriliyor.

Bu çalışmalarla kontrollü su akışı sağlanacak, bölgede 10 bin hektar arazi suyla buluşacak.

Yıllardır arazi sulamasında büyük sorunlar yaşadıklarını ve hiçbir zaman istedikleri üretimi yapamadıklarını ifade eden Değirmenözü Mahallesi sakinlerinden Zeydin Botan, âtıl durumda olan göleti yeniden canlandıracak olan Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür etti.

Göletin uzun yıllardır kullanım dışında olduğunu ve arazi sulamada birçok zorluk yaşadıklarını ifade eden Botan, çiftçilikte verimli hizmetin alınabilmesi için suyun en gerekli hizmet olduğunu belirtti.

Botan, "Göletin içi doluydu. Su akışı sağlanmıyordu. Büyükşehir Belediyesine müracaat ettik. Sağ olsunlar gelip inceleme yaptıktan sonra çalışma başlattılar. Tarlalarımız, bahçelerimiz gerekli suya kavuşacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz’." dedi.

Büyükşehir Belediyesinin kırsal alanlarda yürüttüğü tarımsal çalışmaların belirli planlamalar dahilinde devam edeceği kaydedildi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir