• DOLAR 32.369
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.34
  • ...
STK`lardan YÖK`e başörtüsü desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Önder Vakfı Başkanı Hüseyin Korkut, YÖK’ün tavrını doğru bulduklarını ifade ederek, “YÖK’ün tutumuna rağmen birtakım subjektif tutumlarla yasaklama yoluna gidenlerin neye dayanarak bu yasağı uyguladıkları soruşturulmalı elbette. YÖK’ün tavrını destekliyoruz” dedi. Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, “Bu karara şapka çıkarılır” derken, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise yanlış yapana soruşturma açmanın YÖK’ün yetki alanına girdiğini belirtti.

Üniversitelerdeki başörtüsü zulmü devam ederken, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’dan önemli bir açıklama geldi. Bir gazeteye konuşan Özcan, başörtülü öğrencilerin başlarını zorla açtıran öğretim görevlileri hakkında soruşturma başlatacağını bildirdi. Bazı üniversitelerde başörtüsü konusunda öğrencilere zorluk çıkarıldığına dikkat çeken Özcan şöyle konuştu: “ODTÜ’den ve birkaç başka okuldan şikayetler geliyor. Kızlarımızın başları okul girişinde zorla açtırılıyor, açmayanlar hakkında tutanak tutturuluyormuş. Bundan sonra tutanak tutturan bu öğretim görevlileri hakkında soruşturma başlatacağım.”

“DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE BÖYLE BİR AYIP YOK”

YÖK Başkanı Özcan’ın, başörtüsü yasağını keyfi olarak sürdürenler hakkında soruşturma başlatılacağı yönündeki açıklamasına sivil toplum kuruluşlarından destek geldi. Yeni Akit’e konuşan Önder Vakfı Başkanı Hüseyin Korkut, YÖK’ün bu tavrını doğru bulduklarını ifade ederek, YÖK Başkanlığı’nın genelgesine rağmen; başörtülü öğrencilere hâlâ zorluk çıkarıldığını belirtti. “Yanlış yapanlar hesabını versin” diyen Korkut sözlerini şöyle sürdürdü: “YÖK’ün tutumuna rağmen hâlâ birtakım subjektif tutumlarla yasaklama yoluna gidenlerin neye dayanarak bu yasağı uyguladıkları soruşturulmalı elbette. YÖK’ün tavrı doğrudur. Bu kararı destekliyoruz. Artık bu çağda çocuklarımızın başörtüsüyle uğraşmasınlar. Bu arkadaşlar kendi işlerine baksınlar, akademik çalışmalara yoğunlaşsınlar. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir ayıp yok. Sıkıntılı bir dönemde Avrupa’ya, Amerika’ya, dünyanın değişik ülkelerine çocuklar gittiler ve başörtüleriyle mezun oldular. Maalesef hâlâ bu ayıbı sürdüren hocalar var. Türkiye için bu yüz kızartıcı bir durumdur. Bundan vazgeçsinler. Dolayısıyla YÖK’ün bu yanlışı sürdürenlerden hesap sorması yerinde bir karardır.”

MİLLETİN VERGİLERİYLE, MİLLETİN ÇOCUKLARINI TOKATLAMAKTAN VAZGEÇSİNLER!

Soruşturma açılarak, bir cezadan korkarak öğretim görevlilerinin özgürlükçü olmasını sağlıyor olmanın bir sivil toplum kuruluşu olarak içlerine sinen bir yaklaşım olmadığını vurgulayan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “İdeal olanı üniversitelerde görev yapanların kafasının içindeki yasaklardan kurtulması, milletin vergileriyle orada maaş aldığını bilerek, milletin vergileriyle milletin çocuklarını tokatlama basiretsizliğinin vicdanla örtüşmeyeceği gerçeğini kavramalarıdır. İnşallah bütün hocalar bu gerçeği kavrarlar. Soruşturmaya gerek olmaksızın yasakçılığı terk ederler” dedi.

“BUNA ŞAPKA ÇIKARILIR”

Üniversitelerin üst kuruluşu olan YÖK’ün böyle bir karar almasını olumlu bulduklarını kaydeden Diyanet-Sen Başkanı Mehmet Bayraktutar da “Artık Türkiye demokratikleşmiş bir ülke, özgürlüklerin konuşulduğu bir ülke. Üniversite camiası özellikle ilim irfanla, teknolojiyle gündeme gelmesi gerekirken, milletin kıyafetiyle ilgilenmeleri üniversite camiasına yakışmıyor. YÖK Başkanı’nın bu kararına destek veriyoruz. Buna şapka çıkarılır” şeklinde konuştu.

Akit

Bu haberler de ilginizi çekebilir