• DOLAR 32.411
  • EURO 35.147
  • ALTIN 2324.692
  • ...
Kıbrıs`ta Kutlu Doğum programı gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KIBRIS - Her yıl Peygamberimiz Hz. Muhammed`in (S.A.V) doğumunu anmak ve kutlamak amacıyla Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Programı bu yıl da gerçekleştirildi.

 

Programda konuşan, YDÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Yard. Doç. Dr. Yusuf Suiçmez, Kur`an-ı Kerim`de `Biz insanı şerefli bir varlık olarak kıldık` denildiğini ifade ederek, din insanın bu şerefin, onurunun, haysiyetinin korunması için bir vesiledir\"diye kaydetti.

 

Yrd. Doç. Dr. Suiçmez, tüm dinlerin ve tüm peygamberlerin temel amaçlarını dile getirirken, bunları; insanın yaşama hakkının elinden alınamayacağı, insanın neslinin devamlılığının engellenmeyeceği, insan aklının korunması ve dinin korunması olarak açıkladı.

 

Suiçmez, dinin amacının insanın şerefli bir varlık olarak yaratılmasına uygun şekilde muhafaza edilmesi korunması ve yaşamını anlamlandırmasını sağlamak olduğunu dile getirdi.

 

Öğrenci Konseyi Başkanı Rauf Alhallak, sevgisinde buluştukları Hz. Muhammed`e (sav) salavat getirerek sözlerine başlarken, programın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Program, fakülte bünyesindeki öğrencilerden oluşan ilahi korosunun ezgilerinden sonra sona erdi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir