• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantep İl Müftüsünü hedef alan medya organlarının iddiaları yalanlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bazı medya organlarında yer alan “İl Müftüsü camilerde toplanan yardım parasıyla kendisine 456 bin liraya makam aracı aldırdı” haberlerinin asılsız olduğu ve gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Söz konusu iddiaların hayırsever vatandaşların iyiliğe yönelik hassasiyetlerini zedelediğini ve kuruma karşı güven duygularının sarsılmasına yönelik olduğu ifade edilen açıklamada, “Kurumumuzu yıpratmaya yönelik söz konusu iddia ve yalan haberlerle ilgili hukuki süreç başlatılmış olup sonuna kadar takip edilecektir.” denildi.

“Kamuoyu karalama girişiminin farkındadır”

“Camilerden toplanan yardımlarla makam aracının alındığı ve özel makam odasının tefriş edildiği"ne ilişkin iddiaların asılsız olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Söz konusu iddialar, Diyanet İşleri Başkanlığımızın özelde Gaziantep'te genelde ise ülkemiz ve dünya çapında yürütmekte olduğu iyilik hareketine karşı itibarsızlaştırma ve olumsuz algı oluşturma girişimidir. Gerek kurumumuz gerekse Gaziantep kamuoyu karalama girişiminin farkındadır. Bu ve benzeri iftiralar, Müftülüğümüzün ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın hayatımızın neşesi çocuklarımıza, geleceğimiz gençlerimize ve toplumun tüm kesimlerine yönelik yürüttüğü hizmetlerin ne kadar anlamlı ve önemli olduğunu bir kez daha bizlere hatırlatmaktadır. Bu itibarla toplumun dini, manevi hayatını ihya ve inşa etmeye yönelik hizmetlerimiz, bundan sonraki süreçte de aynı aşk ve heyecanla devam edecektir.” ifadeleri yer aldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir