• DOLAR 32.345
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2311.18
  • ...
Orası Dağbaşı Mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yeter artık, canınız çıkmayana kadar bu huyunuz çıkmayacak mı? Halka kurtuluş hikâyesi adına, hep aynı nağmeleri dinlettiniz, varsa yoksa kurşun sesleri, kavga, dövüş, bağırıp çağırma. Sizin sesinizden başka seslerin çıkmasına tahammül edemediniz. Sizden başkasına hayat hakkı tanımadınız. Kendinizi hep dev aynasında gördünüz.

Ağzınızı her açtığınızda demokrasi ve insan haklarınızdan, barıştan ve kardeşlikten bahs edersiniz ama iş uygulamaya geldi mi bir konferansa bile tahammülünüz yok. Demokrasiden, barıştan ve insan haklarından anladığınız bu herhalde.

Ha ben şunu da anlamış değilim, kendiniz sosyalist siniz ama demokrasi ağzınızdan eksik olmuyor. Kardeşlik ve barış dersiniz ama kavga ve gürültüden başka bir iş de yapmıyorsunuz.

Ama başınızda biraz aklınız kalmışsa onu da hakiki barış ve kardeşlikte kullanın. Başka insanlarla beraber yaşamasını öğrenmede kullanın.

Anlaşılan dağ havasına kendinizi kaptırmışsınız bir türlü şehre uyum sağlayamıyorsunuz. Bu açılımdan da anladığınız yok. Hep kavganın ve çatışmanın yolunu açmaya çalışıyorsunuz.

Yoksa dağ başını duman almış da göz gözü görmüyor da ondan mı her önünüze gelene saldırıyorsunuz? Tabi adamın yol haritası yanlış olursa sonucu da böyle olur. Tüm yollarınız çıkaz.

Artık devir değişti, dağlardan kimse bir medet ummuyor. Çünkü şehirlerin dağlara ihtiyacı kalmadı. Medeniyet, kültür ve gelişim şehirlerde var. Eğer dağdan inip şehre gelecekseniz şehrin kurallarına uyacaksınız. Yoksa kimsenin huzurunu bozmaya, dağdan gelip bağdakini kovmaya hakkınız yok.

Her ne kadar şehirde oturuyor ve üniversitede okuyor olsanız da beslendiğiniz ana kaynak dağ olduğu için bir türlü şehre ayak uyduramıyorsunuz herhalde.

Varsa Bilge Gençliğin karşısına çıkaracağın bir bilgin ve görgün, görelim. Yoksa şehirde eşkıyalığın lüzumu yok.

Sizin okuyanlarınız böyle ise dağdan inecekleriniz nasıl olacak çok merak ediyorum! Eğer onlar da sizin gibi ise topluma uyum sağlamaları epeyce zor olacak, hatta imkânsız gibi bir şey. Hatta tekrar dağa çıkmalarından korkarım!

Ebu Cehillik yapmayın?

Oturun oturduğunuz yerde, burası dağ başı değildir!

haber-yorum/ MEHMET ZÜLFİ TAN

Bu haberler de ilginizi çekebilir