• DOLAR 32.551
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2490.31
  • ...
`Hz. Muhammed`i Sevdiğimiz İçin Saldırdılar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesinde Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş tarafından verilecek olan "Özgürlük ve Kurtuluş Rehberi, Tevhit Öğretmeni Hz. Muhammed" konulu konferansa ve salâvat kampanyasına davet amaçlı afişleri asan Bilge Gençlik Kulübüne üye öğrencilere; BDP`li bir grup öğrenci taşlar, sopalar ve satırlarla saldırdılar. Saldırıda yaralanan Bilge Gençlik Kulübü başkanı İlyas Kaya ve kulüp üyesi M. Emin Özdemir, 50-60 kişilik BDP`li bir grup tarafından darp edildiklerini söyledi.
 
BDP`li öğrencilerden haddini aşan tehditler
Kutlu doğum etkinliği için afiş dağıttıklarını ifade eden Kaya, "Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi önünde afiş dağıtıyorduk. Kantinde bulunan BDP yandaşları olan DÜÖ-DER öğrencileri; `afiş dağıtamazsınız burada etkinlik yapabilmeniz için bizden izin almanız gerekir.` Biz de onlara gerekli izinleri rektörlükten aldık" dedi.
 
Kantin içinde saldırdılar
BDP`li öğrencilerin kendilerine, izin alma mercisi BDP ve DÜO- DER olduğunu, rektörlükten alınan izinlerin geçersiz sayıldığını söylediklerini belirten Kaya, " Kantin içerisinde bize saldırmaya başladılar. Daha sonra Eğitim Fakültesinden elleri sopalı bir grup öğrenci geldi. Bize saldırmaya başladılar. Bizde kendimizi savunmaya çalıştık, ellerindeki sopaları alıp kendimizi koruduk" ifadelerini kullandı.
 
DÜO-DER üyesi öğrencilerin BDP lehine sloganlar attıklarını belirten Kaya, " Biz kulüp olarak şimdiye kadar altıya yakın etkinlik gerçekleştirdik, her defasında BDP`li öğrenciler engel çıkardılar. Mütedeyyin insanlara bugün bunları reva gören BDP, özerklik kazandığı zaman hiçbir mütedeyyin insana yaşama hakkı tanımaz galiba" dedi.
 
BDP`liler Kutlu Doğum afişlerini parçaladılar
BDP`nin kutlu doğum hazımsızlığına anlam veremediklerini ifade eden Kaya, " Üniversite içerisine astığımız tüm afişler parçalanmıştı. BDP`li öğrenciler, bize saldırmak için önceden hazırlık yapmıştı. Kutlu doğum etkinliğinin yapılmaması için ellerinden geleni yapıyorlardı" şeklinde konuştu.
 
Darp edilip hastaneye kaldırılan M. Emin Özdemir ise, " Ben ve birkaç arkadaşım çimlerin üzerinde otururken bir grup öğrenci çıkageldi. Biz onları görünce geri çekilmeye başladık, onlar da bizim geri çekildiğimizi görünce üzerimize doğru koşmaya başladılar. Sopalarla aldığım darbelerden dolayı başımda yarılma, vücudumun çeşitli kısımlarında ve kollarımda morluklar oluştu. Kavga sırasında ben birinin elinden sopayı alabildim, bizler o sopaları onlardan alarak kendimizi savunduk" dedi.
 
PKK/BDP medyasından bildik yalanlar…
BDP` ye yakınlığı ile bilinen sitelerin yalan haber yazdıklarını ifade eden Özdemir, " BDP medyası, Müslümanların yurtseverlerin üzerine satırlarla, sopalarla saldırdığını yazmış. Bizim elimizde nasıl olur da satırlar olduğunu iddia edebilirler. Kavga sırasında Eğitim Fakültesi`nden gelen 60 kişilik bir grup var, bir o kadar başka bir grupta Diş Hekimliği Fakültesi`nden geliyor, başka bir grupta başka bir fakülteden geliyordu. Bu kadar öğrenciye karşı biz birkaç kişiydik, onların saldırıları sonucu yaralandık ve onlardan aldığımız sopalarla kendimizi savunmak zorunda kaldık" şeklinde konuştu.
 
BDP`nin her yerde demokrasi ve özgürlük naraları attığını söyleyen Özdemir, " Biz gelirsek özgürlük gelecek, demokrasi gelecek diyorlar. Bunlar başa gelmeden, herhangi bir konumda olmadan bize bu zulmü yapıyorlarsa, bunlar başa geldiklerinde acaba bizlere daha ne türlü zulümler yapacaklar. Kavga sırasında beni öldüresiye dövdüler, başıma sopalarla vurdular. Niyetleri bizleri öldürmekse gelip bunu desinler" diyerek BDP` ye tepki gösterdi.
 
BDP`li öğrencilerin kendilerine saldırmalarının tek sebebinin Hz. Muhammed`i sevmeleri olduğunu dile getiren Özdemir, " BDP`li öğrenciler kendilerini üniversitenin sahibi görüyorlar. BDP ve yandaşları ne yaparsa yapsın bizler Hz. Muhammed`i sevmekten asla vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir