• DOLAR 32.575
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.377
  • ...

BATMAN- Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şube Heyetinin de katıldığı Letonya ve Litvanya İş seyahati, MÜSİAD Türkiye - Litvanya İş Forumu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün himayelerinde birçok Türk ve Letonyalı işadamının da katılımıyla Litvanya`nın başkenti Vilnius`ta gerçekleştirildi.

 

MÜSİAD `tarafından organize edilen Letonya- Litvanya iş gezisine Batman şubesini temsilen Başkan yardımcısı Mehmet Bulut ve Osman Soysal katıldı. Letonya-Litvanya Ticaret Heyeti Programına ilişkin açıklamalarda bulunan Mehmet Bulut, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve Türkiye`nin işadamlarıyla Letonya-Litvanya Ticaret Gezisi Programına katıldıklarını belirtti.

 

Bulut, Letonya`dan sonra Litvanya`dan da yeni işbirliği kararları ve çok sayıda ticari anlaşmalarla döndüklerini ve Vilnius`taki İş Forumundan sonra gerçekleştirilen (B2B) karşılıklı iş görüşmelerinde, Letonya`daki iş görüşmesine ilave olarak, Litvanya`da da birçok iş görüşmesi gerçekleştirildiğini kaydetti.

 

Çeşitli görüşmeler ve toplantıların ardından gezinin son durağı olan MÜSİAD Litvanya Ticaret Heyeti Programı düzenlendi.

 

Programda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Litvanya Cumhurbaşkanı Grybauskaite`nin sonra Söz alan Bulut, Tarımsal potansiyeli, kalifiye işgücü ve çeşitlendirilmiş sanayi sektörü ile Orta ve Doğu Avrupa`nın en hızlı büyüyen ekonomileri arasında yer alan Litvanya`da, MÜSİAD olarak Litvanya Ticaret Heyeti Programı düzenlemekten büyük bir mutluluk ve heyecan duyduğunu ifade etti.

 

Daha sonra Türkiye ve Batman hakkında bilgiler aktaran Bulut, Türkiye`nin kalkınmışlık gücünü, Bölgenin yatırım avantajlarını ve Batman`daki Teşvik sistemi ve işçi potansiyelinin sunduğu avantajlardan bahsetti. Barış sürecine de değinen Bulut, çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte hem ilin hem de ülkenin ekonomisine büyük katkılar sunacağını belirtti. Bulut, yüzyıllardır aynı coğrafyada yaşayan, aynı dine inanan ve aynı devletin vatandaşı olan farklı etnik grupların kardeşliği, son 30 yılda herkesin aşina olduğu süreçlerle yıprandığı, bu nedenle bugün ülkedeki kardeşliğinin yeniden tesisi için başlatılan barış ve kardeşlik sürecini, tamamıyla desteklediklerini söyledi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)