• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2506.451
  • ...
DÜ`de BDP Provokasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesinde, Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş tarafından verilecek olan "Özgürlük ve Kurtuluş Rehberi, Tevhit Öğretmeni Hz. Muhammed" konulu konferansa ve Peygamber Sevdalıları Platformu ile Çağrı FM tarafından başlatılan Salavat kampanyasına davet amaçlı afişleri asan Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübüne üye öğrencilere; BDP/PKK`li oldukları belirtilen kişiler tarafından taşlar, sopalar ve satırlarla saldırıda bulunuldu. Saldırıda Peygamber sevdalısı 3 öğrencinin yaralandığı öğrenildi.
 
Dicle Üniversitesinde düzenlenecek olan Kutlu Doğum etkinliğine davet afişleri asan peygamber sevdalısı bir grup öğrenci, PKK/BDP lehine slogan atan 40-50 kişilik grubun saldırısına uğradı. BDP`lilerin "Burası bizim kontrolümüzde bizden izinsiz bir şey yapamazsınız" diyerek taşlar ve sopalarla saldırdıkları belirtildi.
 
Polise sığınıp taş attılar…
BDP`lilerin saldırısından sonra mütedeyyin gençlerin kendilerini savunmaları üzerine saldırgan grubun polisin arkasına sığınarak peygamber sevdalısı gençlere taş attıkları gözlendi. Polisin olayları başlatan BDP`liler yerine mütedeyyin gençlere sert müdahalesi ve biber gazı kullanması ise dikkatlerden kaçmadı.
Diyarbakır Bağlar Belediyesinin Nevruz Alanında yapılacak olan Kutlu Doğum Etkinliğini engelleme girişiminin ardından aynı fraksiyondan kişilerin Dicle Üniversitesinde Kutlu Doğum etkinliğini engellemek için Peygamber Sevdalılarına fiili saldırıda bulunmaları BDP`lilerin halkın Hz. Muhammed sevgisinden rahatsız olduğu yorumlarına neden oldu.
 
BDP`liler yeni provokasyonlar peşinde…
PKK`lıların saldırısını protesto etmek amacıyla Bilge Gençlik Kulübü üye öğrencileri adına basın açıklamasını yapan İlyas Kaya, arkadaşlarından 3 kişinin PKK` yandaşlarının saldırısına uğradığını belirterek bu şahısların şu an hastanede tedavi gördüğünü belirtti. Kutlu Doğum programını engellemek için ellerinden gelen ne varsa bu grubun yaptığını ifade eden Kaya, " Bu grup bize Fen Fakültesinde, İlahiyat Fakültesinde, Mimarlık Fakültesinde saldırdı. Bizlerde kendimizi bu grubun saldırısından korumak için elimizde geleni yaptık. Devlet bile bile bunlara ses çıkarmıyor. Öyle bir duruma gelmişler ki; `Bizde izin almadan hiçbir şey yapamazsınız. Kurumsal olarak bizden izin almanız gerekiyor, polis bizi ilgilendirmiyor rektörlük bizi ilgilendirmiyor, ancak bizden izin alsanız afişinizi asabilirsiniz ` diyorlar" dedi.
 
Daha önce de benzer programlarının bu gruplar tarafından engellenmeye çalışıldığını belirten Kaya, buna rağmen hep sağduyudan yana tavır takındıklarını söyledi. Saldırıya uğrayan arkadaşlarının kanın değdiği afişi basın mensuplarına gösteren Kaya, resmi olarak kurulan bir Kulüb olduklarını, ve yasal çerçevede faaliyetlerini yürüttüklerini söyledi.
 
Bu arada polisin Mimarlık Fakültesindeki mobese görüntülerine el koyduğu ve 5 saldırganın ise gözaltına alındığı belirtildi.
BDP`li öğrencilerin olay sırasında aniden satır ve sopalarla ortaya atılmaları bu kişilerin provokasyon peşinde oldukları yorumlarına neden oldu. (Osman İçli - Mehmet Furkan / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir