• DOLAR 32.594
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2509.775
  • ...
Umman Başmüftüsü Taliban'ı tebrik etti: "Apaçık fetih"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan'daki gelişmelerin dünya çapındaki yankıları sürüyor.

Türkiye'deki karşılığı Diyanet İşleri Başkanı olan Umman Başmüftüsü Ahmed Halili de Afganistan halkını "kazandıkları zafer nedeniyle" tebrik etti ve "kazanılan zaferi tüm Müslümanlara işgallerle mücadelede örnek olarak" gösterdi.

Halili'nin sadece Taliban hareketini değil tüm Afganları tebrik etmesi dikkat çekti.

Ahmed Halili, bir ülkedeki dini örgütlenmenin başındakiler arasında, Afganistan'daki gelişmeleri tebrik eden ilk isim oldu.

Halili Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Afganistan'ın kardeş Müslüman halkını saldırgan işgalcilere karşı apaçık fetihlerinden ve çok değerli zaferlerinden dolayı tebrik ediyoruz. Kardeşimiz olan Müslüman Afgan halkı için tüm tehditlere karşı birlik, ayrılıklardan korunma, müsamaha ve uyum diliyoruz" dedi.

Halili açıklamasının devamında "Bu zaferin İslam aleminin işgal altındaki tüm topraklarına, Mescid-i Aksa'ya örnek ve kurtuluşlarına vesile olması gerektiğini" belirtti. "Mescid-i Aksa'nın ve diğer işgal edilen beldelerin tüm Müslümanlar için utanç olduğunu" söyleyerek "Afganistan'ın işgalden kurtarılmasını" örnek gösterip "tüm Müslümanları işgallere karşı mücadeleye" çağırdı.

Halili, Kuran-ı Kerim'den ayetlerle Müslümanların zaferinin İslam'a sarılmakla mümkün olabileceğini hatırlattı.

Kaynak: Mepa News

Bu haberler de ilginizi çekebilir