• DOLAR 32.612
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2491.596
  • ...
Diyanet sendikalarından Gaziantep Müftüsünü hedef alan medya organlarına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mil-Diyanetsen Gaziantep İl Başkanı Atıf Deniz ile Diva-Sen Gaziantep Başkanı Ahmet Acem, bazı medya organlarının, "İl Müftüsünün camilerde toplanan yardım parasıyla kendisine 456 bin liraya makam aracı aldırdığı" iddialarına yazılı açıklamayla tepki gösterdi.

Söz konusu iddiaların Cumhuriyet gazetesi tarafından ortaya atıldığını aktaran Deniz, bu gazetenin din ve diyanet düşmanı olduğunu, diyanet ve din görevlileriyle alakalı sürekli yalan ve yanlış haber yaptığını ifade etti.

Söz konusu gazetenin şimdi de Gaziantep İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar aleyhinde bilgi kirliliği oluşturarak Hazırlar'ı ve Diyanet’i itibarsızlaştırmak istediğini söyleyen Deniz, "Cumhuriyet, yaptığı haberde tam bir dezenformasyon yaparak art niyetini açıkça göstermiş, haberinde yer verdiği hiçbir bilgi gerçeği yansıtamamıştır." dedi.

Deniz, "Tasarruf tedbirleri konusunda aylar önceki bir gelişmeyi sanki dün gerçekleşmiş gibi servis etmesi, ödemeyi camilerde toplanan yardım paralarıyla yaptığı şeklindeki alçakça iftirası, önceki araca ilişkin bilgileri paylaşamaması, aracın fiyatını ve değerini gerçeğe aykırı olarak yazması… Nerden tutarsanız tutun tam bir Cumhuriyet paçavrasına layık bir haber olmuş." dedi.

Deniz, "Bilgi ve belgeden yoksun bu kabil art niyetli haberlere karşı Mil-Diyanet Sen olarak hukuki işlemleri başlatmaktan da geri durmayacağız." diye ekledi.

Diva Sen Gaziantep Şube başkanı Acem, söz konusu medya organlarının müftülere ve diyanet görevlilerine karşı daima bir kin ve nefret içerisinde olduklarını belirtti.

Acem, "Müftülükte makam odasının yapımının ve hizmet aracı olarak alınan arabanın camilerden toplanan paralarla yapılmamış ve alınmamış olmasına rağmen, bu yönde paylaşılan haberlerin, hayırsever vatandaşlarımızın tasarruflarına saygısızlıktan öte bir şey olmadığının ve aynı zamanda bu tür yalan ve yanlış haberlerin İslamofobik bir suç olduğunun da tarafınızca bilinmesini isteriz." ifadelerini kullandı.

Acem, bahse konu yalan haberle ilgili hukuki olarak takibini yapacaklarını vurguladı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir