• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...
Bağlar Belediyesinden akıllara zarar açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBEKİR - BDP`li Bağlar Belediyesi Kutlu Doğum etkinliklerine yönelik tahammülsüzlüğünü miting alanını Kutlu Doğum Etkinliklerine kapatarak gösterdi.
Onlarca Sivil toplum Kuruluşu ve Diyarbakır halkı yaşananlara tepki gösterdi. Tepkiler üzerine açıklama yapmak zorunda kalan Bağlar Belediye Başkanlığı akıllara zarar bir açıklama yaptı.
 
21 Marttaki Nevruz Kutlamaları sonrası miting alanının tahrip olduğunu ve Diyarbakır halkının yeşil alan ihtiyacı olduğunu öne süren belediye, Diyarbakır halkının Peygamber Efendimize olan sadakat ve sevgisini göz ardı etti.
 
Diyarbakır halkının yeşil alanı Kutlu Doğum`a tercih ediyormuş gibi yansıtan belediyeden yapılan açıklamada, "Bilindiği üzere 21 Mart 2013 tarihinde Newroz Parkı`nda 2 milyona yakın insanın iştirak ettiği bir kutlama tertip edilmiştir.
 
Bu kutlama esnasında park alanı büyük oranda tahribata uğramıştır. Bahar mevsiminin gelmesi ve halkın park ve yeşil alan ihtiyacının ortaya çıkacak olması sebebiyle belediyemizce parkın bakım ve onarım çalışmalarına başlanmış olup çalışmalar halen devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.
 
Öte yandan Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran konu ile ilgili görüşme talebimizi programının yoğunluğu gerekçesiyle reddetti. (Yasir Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir