• DOLAR 32.584
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2526.988
  • ...
Batman İl Müftülüğü kutlu doğum programını açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Basın mensuplarıyla kahvaltılı bir toplantı gerçekleştiren Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, Batman`da 14 - 20 Nisan tarihleri arasında Batman İl Müftülüğünün gerçekleştireceği etkinliklerle ilgili bilgi verdi.

 

İlk kutlu doğumu Eyyübiler`den Muzafferiddin Hewler`de başlattı.

 

İl Müftüsü Hasan Çağlar, kutlu doğum haftasına girildiğini dile getirerek bu mübarek hafta nedeniyle ülke geneli ve Batman`da çeşitli etkinlikler yapıldığını hatırlattı.

 

Müftü Çağlar konuşmasının devamında, \"Peygamberimizin doğum yıldönümü asırlardır devam eden ve 1989`da Diyanet İşleri Başkanlığı`nın (DİB) kararıyla geleneksel kutlu doğumla ilgili bilgi vermek istiyorum. Peygamber Efendimiz Miladi 20 Nisan, Hicri 12 Rebiüvevvel ayında doğmuştur. Yeni takvime göre 20 Nisanın içinde bulunan hafta DİB kutlu doğum haftası ilan edildi. 13. YY`dan sonra Eyyübiler`den Muzafferiddin Hewler`de bunu başlattı\" şeklinde konuştu.

 

Arapça, Türkçe ve Kürtçe yazılan güzel ve önemli Mevlitler olduğuna değinen Müftü Çağlar, \"Sadece mevlitler yeterli olmadı. 1989`da DİB 20 Nisan içinde bulunduğu haftayı Peygamberimizi daha iyi tanımak ve tanıtmak için kutlu doğum haftasını gelenekleştirdi ve bu güzel bir şekilde kutlanıyor\" dedi.

 

Peygamberimizi (sav) daha iyi tanımak, mesajlarını öğrenmek ve yayılması için çalışmalar yapıldığına işaret eden Müftü Çağlar, \"Gerek DİB gerekse sivil kuruluşları güzel etkinlikler yapıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), Batman`ın aralarında bulunduğu 11 ilde geniş kapsamlı kutlama yapacak ve Batman`daki etkinliğe DİB Başkan Sayın Mehmet Görmez`de katılacak\" bilgisini verdi.

 

15 Nisan Pazartesi herkesi bekliyoruz

Her yıl Peygamberimizin hangi yönünü öne çıkarma ihtiyacı varsa DİB`in önemli ana temaları, konuları öne çıkardığını belirten Müftü Çağlar, \"Kardeşlik hukukuna ne kadar riayet ediliyor. Buna ne kadar uyuyoruz. O yüzden geçen yıl kardeşlik konusu öne çıkarıldı. Bu yılda devam edildi. Kardeşlik nasıldır. Lafta olmaz gerçek kardeşlik hukuku neyi gerektiriyorsa o uygulansın. Bu yılda `Peygamberimiz (sav) ve İnsan Onuru` konusu öne çıkarıldı. Her yerde savaş, kargaşa var. İnsan onurlu yaratılmış, herkese onurlu yaşama hakkı vardır. Peygamberimizin mesajlarına uyulsa herşey çözülür\" dedi.

 

Müftü Çağlar daha sonra 15 Nisan Pazartesi günü 19.00`da Batman şehir stadında yapılacak geniş kapsamlı programla ilgili bilgi verdi.

 

Son olarak bu hafta içerisinde Müftülüğün yapacağı yarışma, panel, kan bağışı, ziyaretler ile ilgili bilgi veren Müftü Çağlar, planlanan programlarının geniş kapsamlı ve faydalı olacağını belirterek herkesin yardımcı olmasını istedi. (Veysi Demir / M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir