• DOLAR 32.603
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2496.525
  • ...
Muhammedi sevda Karagündüz`deydi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü tarafından Karagündüz Köyü camisinin avlusunda kutlu doğum etkinliği düzenlendi.


Bayanların yoğun ilgi gösterdiği program, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Açılış konuşmasını yapan köy imamı Şeref Ayna Hoca, \"Peygamber Sevdalıları Platformuna düzenledikleri bu etkinlik için köy adına şükranlarımızı sunuyorum. Hz. Muhammed`i (s.a.v) anlamak, tüm Müslümanlara nasip olsun\" dedi.


Programda bir konuşma yapan Hamit Boğukşayan Hoca, \"Peygamber Efendimizi (s.a.v) anlamadan İslam dinini doğru bir şekilde tanıyamayız. Hz. Muhammed`in (s.a.v) tebliğ ve daveti; hısım ve akrabalara davet, kendi kavmine davet, diğer bütün Arap kavimlerine davet ve kıyamete kadar gelecek bütün insanlara ve cinlere davet başlığı altında toplanmıştır. Hz. Muhammed`in (s.a.v) daveti, bütün insanlığa yöneliktir\" şeklinde konuştu.


Hz. Muhammed`in (s.a.v), insanları İslam`a daveti sırasında büyük meşakkatler çektiğini belirten Boğukşayan, \"Bu zorluk ve sıkıntılara karşı eşine rastlanmaz bir azim, fedakârlık, sabır ve sebat örneği sergilemiştir. Mekkeli müşrikleri Allah`a inanmaya davet etmiş, ancak kalp gözleri kör ve basiretleri kapalı Mekkeli müşrikler bu kutlu elçiye inanma yerini ona eziyet etme yolunu seçmişlerdir. Fakat Fahri Kâinat, İki Cihan Güneşi ve İnsanlığın Kurtarıcısı, Mekkeli müşriklerin eziyet ve engellemelerine rağmen en ufak bir taviz vermemiştir. Aksine her defasında davasını anlatmakta geri durmuyor ve Allah`ın izniyle davasını herkese anlatıyordu\" ifadelerini kullandı.


Programda Türkçe Mevlit okundu. Grup Rahmet, ilahi ve ezgiler seslendirdi.


Program okunan dua ile son erdi.        (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir