• DOLAR 32.557
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2428.535
  • ...
Malatya TSO Başkanı Sadıkoğlu'ndan OSB seçim açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya Valiliği ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası arasındaki gerginlik ve karşılıklı suçlamalar devam ediyor.

Malatya Valiliği, birkaç gün önce Malatya Ticaret Sanayi Odası tarafından 1'nci Organize Sanayi Bölgesi'nde yolsuzlukların yapıldığı iddiasıyla basın açıklaması yapmış, akabinde, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Malatya 1'nci OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, valilik tarafından yapılan açıklamaların doğru olmadığını ve kendilerini töhmet altında bıraktığını savunmuştu.

Vali Aydın Baruş, bugün yaptığı açıklamada ise 1'nci Organize Sanayi Bölgesinin bugün yapılan müteşebbis heyeti seçimi için Malatya Ticaret Sanayi Odasına heyette yer alacak üyelerini bildirmeleri için bir ay önceden 2 defa yazı yazdıklarını, MTSO’nun üye bildirmediğini söyledi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu da Vali Aydın Baruş’un açıklamasının ardından, haklarında atılan iddiaların odalarını ve şahsının itibarsızlaştırmaya yönelik olduğunu, 9 bini aşkın üyesi olan odalarının OSB seçiminde yok sayıldığını öne sürdü.

Sadıkoğlu, “Son günlerde hakkımızda ortaya atılan iddiaların ana sebebi Malatya Ticaret ve Sanayi Odamızın ve şahsımın itibarsızlaştırılması ve 16.08.2021 tarihinde yapılacak olan Malatya 1'nci OSB Müteşebbis seçimlerinde Malatya TSO’nun 1'nci OSB yönetiminden bertaraf edilme çabası olduğunu tüm kamuoyuna iletmiştik ve nihayetinde de öyle oldu. Bir takım asılsız iddialar gölgesinde, Malatya Valisi Aydın Baruş başkanlığında gerçekleştirilen seçimle Malatya 1'nci OSB Yönetim Kurulu belirlendi. 93 yıl önce kurulan ve bugün 9 bini aşkın üyesiyle ilimiz ekonomisinin omurgasını oluşturan odamız seçimde yok sayılmıştır. Yeni yönetim kurulu, Malatya 1'nci OSB Müteşebbis Heyetinde yüzde 25 oranında temsiliyeti olan Malatya TSO’ya yer verilmeden oluşturulmuştur.” dedi.

“Bu konunun peşini bırakmayacağız”

OSB’de üyelerinin temsili noktasında zafiyete uğratıldığı, bu konunun peşini bırakmayacaklarını ve konunun takipçisi olacaklarını belirten Sadıkoğlu, şöyle devam etti:

“Hiçbir makam ve kişilerle şahsımın problemi olması söz konusu dahi değildir. Ancak üyelerimizin çıkarlarına ve ilimiz sanayisinin gelişimine engel olacak her türlü yanlışın dün olduğu gibi bugün de hak ve hukuktan ayrılmadan takipçisi olacağımızı belirtmek isterim. Üyelerimizin hakkını her şartta ve platformda savunmaya devam edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Göreve geldiğimiz günden bugüne üyelerimiz, ilimiz ve ülkemiz adına canla başla çalıştığımız gibi, bundan sonra da aynı heyecan ve vizyonla çalışmaya devam edeceğiz.” (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir