• DOLAR 32.564
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2418.193
  • ...
Sel felaketinin sorumlusu bir kişi mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HABER MERKEZİ

Batı Karadeniz’de sel felaketinde şuana kadar 74 kişi vefat etti. Özellikle dere yataklarına yapılan evlerin sel felaketinde ölü sayısını arttırdığı uzmanlar tarafından belirtiliyor.  Ancak buna rağmen sel felaketi ile ilgili sadece bir kişi hakkında gözaltı kararı verilmesi tepkilere neden oldu.

74 kişi hayatını kaybetti

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Karadeniz'deki sel nedeniyle ölenlerin sayısının 74'e yükseldiğini bildirdi. AFAD'dan Batı Karadeniz'deki sele ilişkin yapılan açıklamada, Kastamonu'da 62, Sinop'ta 11, Bartın'da ise 1 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin tedavilerine hastanelerde devam edildiği belirtildi.

 “Dereye ev yapma sel alır”

TÜ Meteoroloji ve Afet Yönetim Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, sosyal medya hesabından dere yatağına imar izni verilmesine tepki gösterdi. Kadıoğlu, "Dere içine apartman dik sonra iklim krizi. Uzaktaki binalar sanki başka gezegende duruyor. Onlara iklim krizi neden yok. İklim değişti çok yağdıysa tüm binalara değişti ve aynı yağmur yıkılan binanın yanındaki binaların üzerine de yağdı. Yıkılan bina ile yıkılmayan bina arasındaki fark sadece dere yatağına olan yakınlıktır. Dereye ev yapma sel alır NOKTA!" ifadelerini kullandı.

Gözaltı kararı verildi

Kastamonu'daki sel felaketinde yıkılan bir binanın müteahhidiyle ilgili gözaltı kararı verildi. İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığınca İnebolu, Bozkurt, Abana ve Küre ilçelerinde 11 Ağustos'ta yaşanan sel felaketinde yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yapılacak teknik inceleme ve bilirkişi raporları doğrultusunda gereğine tevessül edilecek olup yıkılan bir binanın müteahhidi hakkında gözaltı kararı verilmiştir."

Başka sorumlu yok mu?

Öte yandan şuana kadar tek bir kişi hakkında gözaltı kararı verilmesi de tepkileri beraberinde getirdi. Dere yatağına imar izni veren belediye başkanı, çevre şehircilik müdürü, bakanlık ve diğer yetkililer hakkında herhangi bir işlem yapılıp yapılmayacağı ise büyük merak konusu.

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir