• DOLAR 32.386
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2326.487
  • ...
​Vali Baruş'tan OSB'ye temsilci bildirmeyen ticaret odasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Vali Aydın Baruş, Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğünün koordinasyonunda bugün başlanan Malatya’da ödüllü 'Aşını ol' kampanyası programına katıldı, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Valilik ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) arasında yaşanan karşılıklı açıklamalar ile ilgili soruyu yanıtlayan Vali Baruş, Valiliğin hiçbir kurumla gerginlik yaşamasının söz konusu olmadığını söyledi.

 

Devleti temsil ettiklerini; bu nedenle toparlayıcı olmak zorunda olduklarını söyleyen Baruş, "Malatya'nın insanının refahı için çalışmak zorundayız. Burada bunu söylerken, şu konuda vatandaşı bilgilendirmek istiyorum; Malatya 1. OSB dört kurucu ortaktan oluşuyor. OSB Müteşebbis heyet tarafından ana karar alma Müteşebbis heyet tarafından temsil ediliyor. Müteşebbis heyette kuruluşuna katılan pay koyan kurumlar temsil ediliyor. 1. OSB'de dört kuruluşumuz var. Birincisi Malatya Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı yüzde 25 paya sahip, ikincisi Malatya Büyükşehir Belediyesi yüzde 25 paya sahip, üçüncüsü Malatya Ticaret ve Sanayi Odası o da 25 paya sahip ve Malatya 1. Organize Sanayi İş Adamları Derneği oda yüzde 25'e paya sahip. Bu paydaşların her 4 yılda bir kendilerini temsil edecek heyet üyelerini bildirmeleri gerekiyor." dedi.

"Yazı gönderdik ancak TSO üyeleri bildirilmedi"

Geçen dönem görev yapan heyetin süresinin 13 Ağustos'ta sona erdiğini, 13 Temmuz'da bütün kurumlara müteşebbis heyeti üyelerini seçerek kendilerine göndermeleri için yazı gönderdiklerini kaydeden Baruş, şöyle devam etti:

Yönetim Kurulu Başkanı olarak benim imzamla yazıldı. Lütfen 13 Ağustos'a kadar kurumunuzu temsil edecek müteşebbis heyeti üyelerini seçerek bize bildiriniz diye. Hatta TSO'ya 9 Ağustos'ta bir daha yazdık. Temsilcilerinizi bildirin diye ama TSO 13 Ağustos'a kadar temsil edecek üyeleri bildirmedi.  Dolayısıyla bugün yaptığımız müteşebbis heyet toplantısında üç kurumumuzu temsilen 11 üye ile kanunda öngörülen salt çoğunluğu sağlayarak, yönetim kurumumuzu seçtik. Yönetim kurulunda başkan olarak ben Vali olarak yer alıyorum. Yine Büyükşehir Belediye Başkanımız üye olarak yer alıyor. Malatya 1.Organize Sanayi İş Adamları Derneği Başkanımız Mehmet Akif Baştürk Başkan Vekili olarak görevlendirildi. Derneğimizdeki sanayicimizden iki üyemiz de Mustafa Özhüsrev ve Mahmut Topgüldür. Kendileri sanayicidir. Bunlar da yönetim kurulu üyeleri olarak 5 asıl üye seçildi.  Bundan sonra bu üyelerimizle göreve devam edeceğiz.

"TSO kasten Organize Sanayi Bölgesinde temsilcisiz bırakılmıştır"

Baruş, "Şunu söylemekten dolayı üzgünüm, Malatya TSO, kasten Organize Sanayi Bölgesinde temsilcisiz bırakılmıştır. Bunun sebebini anlamakta zorlanıyorum. Çünkü yönetimde bulunan insanlar Malatya sanayisini, ticaretini temsil ediyor. Böyle bir şeye hakları yok. Kendi birtakım hesapları organize sanayide gerçekleşmemesi nedeniyle onu küskünlüğe vurup, dargınlığa vurup, ben oynamıyorum demenin hiçbir alemi yok. Herkes sorumluluğunu, haddini, hududunu bilecek, ona göre çıkıp açıklama yapacak, benim şahsımın arkasından sanayicilere valilik istemediği için size arazi tahsis edilmedi yalanlara başvurmanın alemi yok. Çünkü ben her zaman sanayicilerimiz ve ilimize yatırım gelmesi için mücadele ediyorum. Mücadele verirken, hak ve adalet gözeterek çalışıyorum. Dolayısıyla organize sanayi bölgesi bundan sonra da sanayicilerimize layık bir şekilde göreve devam etmesi için elimizden geleni yapacağız. Yönetim kurulu üyelerimize hayırlı olsun." diye konuştu.

Malatya Valiliği, Malatya Ticaret Sanayi Odası tarafından 1. Organize Sanayi Bölgesinde yolsuzlukların yapıldığı iddiasıyla basın açıklaması yapmıştı. Bunun ardından Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Malatya 1.OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Valilik tarafından yapılan açıklamaların doğru olmadığını ve kendilerini töhmet altında bıraktığını savunmuştu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir