• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İçinde Allah ve Peygamber olmayan özgürlük esarettir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin`in Kızıltepe (Qoser) ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu`nun düzenlediği kutlu doğum etkinliği büyük bir kalabalık eşliğinde yapıldı. Kızıltepe Otogar Meydanı`nda gerçekleşen kutlu doğum etkinliği dalgalanan tevhid bayrakları ile renklendi.

 

Program A.Aziz hocanın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Grup Vuslat ve Grup Botan sanatçılarının seslendirdiği ilahiler ve okunan mevlütlerle katılımcılar duygulu anlar yaşadı.

 

Bizler belediyenin anahtarını değil, Beyaz Saray`ın anahtarlarını istiyoruz
Etkinlik sunucusu araştırmacı-yazar Mahmut Kılınç BDP`li Kızıltepe Belediyesi`nin kutlu doğum hazımsızlığına değinerek, alanda hazır platform bulunmasına rağmen belediyenin platform kullanılmasına izin vermemesini sert bir dille eleştiren Kılınç, \"Ey peygamber sevdalıları, arkamızda hazır platform bulunmasına rağmen bizler şu anda kendi imkânlarımızla yaptığımız platformda etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Ancak belediye şunu iyi bilsin, bizler Kızıltepe Belediyesi`nin platform anahtarlarını değil Beyaz Saray`ın, Kremlin`in anahtarlarını istiyoruz, tıpkı özgürlük öğretmeni Hz. Muhammed Mustafa`nın Kisra, Bizans ve Medain`in anahtarlarını aldığı gibi\" dedi.

 

Özgürlük diyerek altın tepside esareti sunuyorlar

Etkinlikte Türkçe bir konuşma yapan ilahiyatçı Ömer Çelik, bu yıl ki etkinliklerin konusu olan özgürlük temasına vurgu yaparak, \"Gerçek özgürlük Allah`a kul olmaktadır, Allah`a secde etmektedir. Eğer bir özgürlüğün içinde Allah`a kulluk yoksa Allah`ı anmak yoksa o özgürlük değil esaretlerin en büyüğüdür. Onun için ey kardeşlerim bizlerin de hem kendimizi, hem neslimizi Allah`a secde etmekten, O`nu (cc) anmaktan alıkoyan her türlü bağımlılıktan, her türlü zincirden koparmamız gerekir ki özgürlüğün tadını iyi bilelim. Yoksa özgürlük diye esareti altın tepside önümüze sunarak, hem dünyamızı hem ahİretimizi ebedi bir esaret altına alırlar\" şeklinde konuştu.

 

Özgürlüğü ırkçılıkta arayanları Allah rezil rüsva etti

Ömer Çelik Müslüman bayanların hayâ ve iffetlerine değinerek, \"Ey bacılarım ırkçılık yapanlar sizin hayâ ve iffetinizin yanından dahi geçemezler. Arap ırkçılığı yapanlar sizi anlayamazlar. Çünkü Arap ırkçılığı yapanları Allah rezil ve rüsva etti. Kâbe Arapların olsun Çankaya bize yeter diyen ırkçılarda sizi anlayamazlar. Çünkü Allah Türk ırkçılığı yapanları da rezil rüsva etti. Dünyanın dörtte üçüne hükmedecek bir güçteyken, şu anda içinde yaşadığı karışıklıklarla neredeyse ülkeyi kaybetmenin eşiğine geldiler, çünkü Allah`ı unuttular. Özgürlüğü Allah ve peygamberinde değil de ırkçılıkta aradılar, Türkçülükte, Çankaya`da aradılar Allah da onları rezil rüsva etti\" ifadelerini kullandı.

 

Gelen katılımcılar ezgi ve ilahilerle coştu

Ömer Çelik hocanın konuşmasının akabinde Grup Vuslat ve Botan İlahi ve Çocuk Grubu katılımcılara unutulmayacak anlar yaşattı. Tevhid bayrakları ile meydan şenlendi. Ve Şeyhmus Karaalp`ın yaptığı kapanış duası ile program sona erdi. (Masum Erden-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir