• DOLAR 32.567
  • EURO 34.743
  • ALTIN 2414.797
  • ...
Bir gecede LIHKAB şoku
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Lisanslı Harita ve Kadastro Mühendisleri Komisyonunca alınan ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce olur verilen karar ile Lisanslı Harita ve Kadastro Mühendisleri Büroları`nın (LIHKAB) faaliyetleri 29 Mart 2013 tarihi mesai bitimi itibariyle durduruldu. LIHKAB`larca verilen hizmetler Kadastro Müdürlüklerince verilmeye başlanırken Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Şube 2. Başkanı Ali Faruk Çolak, kararın bir gecede uygulamaya konulmasına anlam veremediklerini vurguladı.

 

LIHKAB sürecine değinen HKMO Bursa Şubesi 2. Başkanı A. Faruk Çolak yaptığı açıklamada: \"5368 Sayılı Lisanslı Harita ve Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanun çerçevesinde yapılan sınav sonucunda hak kazandıkları Lisans ile hizmet veren LİHKAB`ların faaliyetleri Ankara 9. İdare Mahkemesince verilen 11 Şubat 2011 tarihli E.2010/309, K.2011/237 sayılı sınav iptalinin onanmasına ilişkin Danıştay 10. Dairesi`nin 27 Aralık 2012 tarihli kararının uygulanması ile 29 Mart 2013 tarihi itibariyle durdurulmuş ve bu faaliyetlerin Kadastro Müdürlükleri tarafından yürütülmesine karar verilmiştir. Alınan bu karar 28 Mart 2013 tarihinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü web adresinde duyurulmuştur. 28 Mart`ta alınan ve aynı gün duyurulan bir karar ile 247 Lisanslı Harita Kadastro Mühendislik Bürosunun faaliyeti bir gece sonra yani 29 Mart 2013 günü mesai bitimi itibariyle durdurulmuştur. Alınan bu kararda LİHKAB`larda çalışan yaklaşık 400 Harita ve Kadastro Mühendisi ile 2 bin teknik personelin geleceğine dair herhangi bir açıklama yapılmamış ve büyük bir belirsizlik ortamı oluşturulmuştur\" şeklinde konuştu.

 

BÜYÜK BİR BELİRSİZLİK YARATILDI
Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şubesi olarak Ankara 9. İdare Mahkemesince verilen ve Danıştay 10. Dairesince 27 Aralık 2012 tarihinde onanan LİHKAB sınavının iptali kararı ile ilgili bir eleştirilerinin olmadığının altına çizen Çolak, mahkeme kararının kesinleşmesinden LİHKAB`ların faaliyetlerinin durdurulması kararının verildiği 28 Mart 2013 tarihine kadar geçen süreçte sorunun çözümüne dair herhangi bir adım atılmamasını ve anılan tarihte Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü web adresinde yapılan açıklamada sürecin seyri yönünde hiç bir açıklamada bulunulmamasını tasvip etmediklerine vurgu yaptı.

 

ÇOLAK: ÇÖZÜM PLANI ACİLEN AÇIKLANMALI
HKMO Bursa Şubesi 2. Başkanı Ali Faruk Çolak, TKGM web sayfasında duyurulan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Lisanslı Harita ve Kadastro Mühendisleri Komisyonu kararında, çözüm süreci ile ilgili hiçbir şey bulunmadığına dikkat çekerek, sadece LIHKAB faaliyetlerinin durdurulması kararının alındığının duyurulduğunu vurguladı. Çolak sözlerini, \"Bundan dolayı büyük bir belirsizlik yaratılmıştır. Çalışmaları durdurulan Lisanslı Harita ve Kadastro Mühendisleri ile bunların yanında çalışan Harita ve Kadastro Mühendisleri de odamızın üyeleri olup, Lisanslı Harita ve Kadastro Mühendisleri ile yanlarında çalışan personellerin de mağduriyetlerinin de giderilmesi gerekmektedir. Çözüm için; Bakanlık ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, süreç ile ilgili bir an önce çözüm yöntemi ve takvimini açıklamalıdır. Açıklanacak çözüm yöntemi ve takvimine göre mağdur olan meslektaşlarımız kişisel kararlarını vererek, çözüm yollarını bulabileceklerdir. Özetle; Bakanlık, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası LIHKAB sürecindeki sorunların çözümü için bir araya gelmeli ve konunun çözümüne dair bir çözüm planını acil olarak kamuoyuna deklare etmeli ve yaşanan kaosu ortadan kaldırmalıdırlar\" şeklinde noktaladı.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir