• DOLAR 32.603
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2504.145
  • ...
Yaygın Göleti ile yaklaşık 4 bin dekar alan suya kavuşacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Malatya'ya yaptığı yatırımlarla, ilin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşların içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Malatya ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynandığını kaydeden Devlet Su İşleri Genel Müdürü Kaya Yıldız, bu kapsamda Malatya Yaygın Sulaması İnşaatı çalışmalarının devam ettiğini ve projenin bitirilmesi ile birlikte toplamda 3 bin 770 dekar tarım alanının cazibeli borulu sulama şebekesi sulanması temin edileceğini açıkladı.

Yıldız, "Su kaynağı Yaygın Göleti tamamlanmıştır. Gölet temelden 47 metre yükseklikte kil çekirdekli kaya dolgu tipinde imal edilmiş olup, 2,10 milyon metreküp su depolayarak 3 bin 770 dekar arazinin sulanmasına hizmet edecektir. Yaygın sulaması, milli ekonomiye yılda 3 milyon lira katkı temin edecek ve ayrıca bin 311 kişiye tarımsal istihdam sağlayacaktır." diye belirtti.

Yıldız, "Malatya Merkez Yaygın Göleti Sulaması İnşaatı, 2021 yılı performans programında yer alan ve bitirilmesi öngörülen işler arasında yer almakta olup sulama şebekesi inşaat çalışmaları devam etmektedir. 2021 yılı sonuna kadar sulama şebekesi imalatları tamamlanarak hizmete alınması hedeflenmektedir." dedi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir