• DOLAR 32.603
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2496.525
  • ...
Kan bağışı kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl`de şimdiye kadar bir günde en fazla 153 ünite kan toplayan Kızılay, Beşir Derneği işbirliğiyle düzenlediği organizasyonda bir günde 164 ünite kan toplayarak yeni bir rekora imza attı.


2 Mart itibariyle yurt genelinde 237 noktada en yaygın kan bağış kampanyası olarak başlayan `Bir Damla Bin Umut` kampanyası kapsamında Bingöl`de Ziraat Bankası önüne kurulan standa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler.


Kampanya çerçevesinde ilk günde 120 ünite kan toplandığına dikkat çeken Beşir Derneği Bingöl Temsilcisi Cemal Alimoğlu, ikinci günün sonunda toplam 307 ünite kan toplayarak önemli bir başarıya imza attıklarını vurguladı.


6-7 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen kampanyaya vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Alimoğlu, \"Kan hiç bir menfaat için verilmez. Kan verenler tamamen Allah rızasını gözetirler. Dolayısıyla bunların hepsini alt alta koyduğunuz zaman Beşir Derneği`nin ismi ortaya çıkıyor. Beşir Derneği Allah rızasını gözeten, milletimizin manevi dünyasında olan ve çeşitli dallarda ülkemize, halkımıza, milletimize tüm insanlara hizmet etmek için uğraşan bir dernek. İlimizde başlattığımız kampanyamıza yoğun bir ilgi oldu. İlk gün 120 ünite kan bağışı yapıldı. İkinci gün de 187 adet bağışçı müracaatından 164 ünite kan alındı. İki günde toplam 307 bağışçıdan net 284 ünite kan alınmıştır. Kampanyamıza destek veren herkese teşekkür ediyoruz\" şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir