• DOLAR 32.563
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2437.437
  • ...
Deniz Kuşu`nun açılışını Başbakan Yardımcısı Arınç yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi`nin Bursa ile İstanbul arasını 18 dakikaya indiren deniz uçağı seferlerinin resmi açılışını yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, daha sonra aynı uçakla İstanbul`a gitti. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine 2,5 ay önce başlattıkları BUDO seferlerinde 70 bin yolcuyu aştıklarını belirterek, aynı ilgiyi deniz uçağı seferleri için de beklediklerini söyledi.

Bursa`nın her alanda ulaşılabilir bir kent olması hedefi doğrultusunda kent içi ulaşımın yanında deniz otobüsleri ile şehirlerarası ulaşımda da yeni bir dönem başlatan Büyükşehir Belediyesi`nin Bursa İstanbul arasını 18 dakikaya indiren deniz uçağı seferlerinin resmi başlangıç töreni Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç`ın da katıldığı törenle yapıldı. Büyükşehir Belediyesi`nin ulaşımda çeşitliliğini gösteren BUDO`ya ait Hüdavendigar Gemisi de tören öncesi Gemlik İskelesi`ne demirlerken, törene AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, AK Parti Gençlik Kolları Genel başkan Yardımcısı Ahmet Kılıç, Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy`un yanı sıra vatandaşların da ilgisi yoğun oldu.

BUDO 70 bin yolcuyu aştı
Bursa`da ulaşım çeşitliliğinin ilk adımı olarak 2,5 ay önce deniz seferlerini başlattıklarını hatırlatan Başkan Altepe, \"Baştan blöf yapıyoruz zannettiler. 4 gemi ile başlayınca ciddiyetimizi anladılar. Bursa halkı istedi, İstanbullu dostlarımız istedi. Seferleri başlattık, halkımız da arkamızda durdu ve 70 bin yolcuyu aştık, bu ay sonunda 100 bin yolcuya ulaşacağız. İstanbul`a komşu olmayı avantaja çevirmek istiyoruz. Bursa 25 sanayi bölgesiyle İstanbul`un en önemli ortağı. Her gün binlerce insan iki şehir arasında gidip geliyor. Bu trafiği daha da geliştirmek için zamanı önemli olan insanımızın kolay ulaşımını bu uçaklarla sağlıyoruz. Bundan sonra bu bağlantımızı havadan da sağlamış oluyoruz. Gemlik`ten kalkan uçaklarımız İstanbul`un kalbine, Haliç`e iniyor. Vatandaşlarımız birkaç dakikada İstanbul`un çarşılarına varmış oluyor. Bu kadar güzel bir nimet. İzin alırsak başka noktalara da uçacağız. Halkımızın desteğini alıyoruz. Denizde verdikleri desteği havada da vermelerini bekliyoruz\" diye konuştu.

\"Her şeyin bir zekatı var\"
Deniz uçağı fiyatının 100 TL olarak pahalı görünebileceğini ancak kısa zamanda ulaşım için tercih edileceğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gemlikliler adına hem Büyükşehir Belediyesi`nden hem de uçuşları gerçekleştiren firmadan bir talepte bulundu. \"Her şeyin bir zekatı vardır\" diye söze başlayan Arınç, \"40`ta bir. 40 günde bir bu deniz uçağına Gemlikli gençleri, hanım kardeşlerimizi bindirip, İstanbul`un üzerinden merhaba dedirtsek, bin metre yükseklikten sağı solu göstersek… Ağanın eli tutulmaz. 40 günde bir değil, 20 günde bir yaparız derse, ağanın eli tutulmaz. İnşallah büyüklerimizden başlayarak 20 kişi, hanımlardan, beylerden ayrı ayrı, şehit ailelerimizden alalım, dul ve yetimlerden. Gençlerimizden alalım deniz kuşuna bindirelim. 20 günde bir şirketten, 20 günde bir büyükşehirden\" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdeleyi keserek, seferlerin resmi başlangıcını yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç daha sonra aynı uçakla İstanbul`a gitti. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir