• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
Öğretmen saldırısına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Şafi Özperk, Hürriyet Ortaokulunda bir velinin sınıfta öğretmene yaptığı saldırıyla ilgili olarak yazılı bir basın açıklaması yaptı.


Olayı kınayan Özperk, \"Hürriyet Ortaokulunda bir veli, ne yazık ki sınıfta öğretmene saldırdıktan sonra okul idarecilerimize her türlü hakareti yaptı ve eğitim-öğretimi yapılamaz hale getirdi. Daha önce de aynı okulumuzda bir müdür yardımcısı yapılan saldırıda yaralanmıştır. Böyle bir durumda öğretmene ve okul idaresine sahip çıkması beklenen İl Milli Eğitim Müdürlüğü saldırıya uğrayan ve yaralanan müdür yardımcısı hakkında soruşturma açmış ve uyarı cezası ile cezalandırmıştır\" dedi.


Çocukları yarınlara hazırlayan ve eğitim yuvalarının emekçileri olan öğretmenlerin ve okul idarecilerinin görevlerini yapabilmeleri için her şeyden önce huzurlu ve mutlu olmaları gerektiğini belirten Özperk, \"Bu konuda başta İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere, herkesin üzerine düşeni yapması gerekir. Daha üzücü olayların yaşanmaması için bir an önce tedbir alınmalı. Yıllardır gündemde olan, ama bir türlü gerçekleştirilemeyen her okula bir güvenlikçi istihdamının bir an önce gerçekleştirilmesini istiyoruz\" ifadelerini kullandı.         (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir