• DOLAR 32.498
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2490.188
  • ...
Batman`da 310 kişi sigarayı bıraktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman`da 2012 yılında sigarayı bırakmak için bin 22 kişinin sigarayı bırakma polikliniğine başvurduğunu söyleyen Batman Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vecheddin Acar, 2013 yılının Mart ayına kadar ise 193 kişinin sigarayı bırakmak için polikliniğe başvurduğunu vurguladı.

 

Batman Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vecheddin Acar, 2012 yılında 300 kişi ve 2013 yılının Mart ayına kadar ise 10 kişinin sigarayı bıraktığını belirtti.

 

Halk Sağlığı Müdürlüğü`ne bağlı Batman Bölge Devlet Hastanesi KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama Eğitim Merkezi) bünyesinde faaliyet gösteren Sigarayı Bırakma Polikliniği`ne her gün başvuran vatandaşların olduğunu ifade eden Acar, buraya başvuranların uzman hekimler tarafından değerlendirilerek sigarayı bırakma konusunda bilgilendirildiğini ve ayrıca sigara bağımlısı olan vatandaşlara ilaç tedavisi uygulandığını dile getirdi.

 

Acar, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşların (Alo 171) Sigarayı Bırakma Hattı`nı ücretsiz olarak arayabileceklerini hatırlatarak, burada görevli personellerin sigarayı bırakmak isteyenlere her konuda yardımcı olduklarını belirtti. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir