• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Derik Zok Köyünde Muhammedi Coşku
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Derik ilçesine bağlı Subaşı köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Köy sakinlerin büyük özverisi ve Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Viranşehir Cami-Der`in katkıları ile düzenlenen etkinlik büyük beğeni topladı.
 
Etkinliğe katılan ortalama 5 bin kişiye verilen yemeğin ardından Rakıp Çınar hocanın Kur`an tilaveti ile program başladı. Cami-Der ve Mazıdağı ilahi ekiplerinin okuduğu mevlidi şerifte duygulu anlar yaşandı. Ardından Cizre İlahi Ekibinin seslendirdiği ilahilerle coşkulu anlar yaşandı.
 
Daha sonra mikrofona gelen İsmail Çevik Hoca, peygamberimizin hayatından kesitler aktardığı konuşmasında, "Peygamber efendimizin risaletinden önce insanlar sefil bir hayat yaşıyorlardı. İnsanlar alınıp satılıyorlardı. Her türlü ahlaksızlık hat safhaya ulaşmıştı. Peygamber efendimizin gelişi ile aynı toplum düzeldi ve çok ahlaklı bir hal aldı. Aynı toplum düzeldi ve yeryüzünde hâkimiyet kurdular. Bu gün bu perişanlığımızın sebebi peygamber efendimize ve onun getirdiği kitaptan uzak kalmamızdır. Her emrine işittik ve itaat ettik derlerdi. Veda hutbesinde yüzbin sahabi toplanmışken günümüzde 10 bin sahabe Medine`de yatmaktadır. Diğerleri yeryüzüne dağılarak İslami yeryüzüne yaydılar. Şuanda İslam âleminin değişik topraklarında yatmaktalar. Onların bu fedakârlığı sayesinde İslam yayıldı. Biz Kur`an ve sünnetten uzaklaşarak kendi ellerimiz ile kendimizi ateşe atıyoruz. Yakıtı taşlar ve insanlar olan o cehennem azabından korunmak için Kur`an ve sünnete sarılmalıyız. Tarihte biz ne zaman Kur`an ve sünnete sarıldıksak izzete ulaştık. Biz iki cihanda da saadeti istiyorsak Kuran`a ve sünnete sarılmalıyız" dedi.
 
Konuşmadan sonra Hilvan Çocuk Korosu sahneye çıkarak bir birinden güzel ilahiler seslendirdi. Küçük kızların okudukları ilahilerden sonra Cizre, Cami-Der ve Mazıdağı İlahi Ekipleri ortaklaşa sahneye çıkarak izleyicileri coşturdular. Okunan ilahilere kimisi eşlik ederken gençlerden bir kısmı halay çektiler. Program İsmail Çevik hocanın okuduğu dua ile program son buldu.
Programa kadınların yoğun bir katılımı gösterdikleri gözlenirken, çevreden katılımın çokluğu dikkat çekti. Verilen yemek dışında program boyunca izleyicilere yemek dışında su ve çay ikramında bulunuldu.
(Sabri Acet - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir