• DOLAR 32.552
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2427.63
  • ...
Tahrir`de 2 kişi öldü, 20 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Edinilen bilgilere göre, 25 Ocak`ta başlayan halk ayaklanmasında yakınlarını kaybedenler gece geç saatlerde Tahrir Meydanı`nda toplanarak Mübarek`in yargılanması istemiyle gösteri yaptı. ``Baltacı`` olarak isimlendirilen suç gruplarının göstericilerle çatışması üzerine polis müdahale etti.

``Baltacı``ların bölgeden ayrılması ile birlikte polisler, muhaliflerin de Tahrir Meydanı`nı boşaltmasını istedi.

Muhaliflerin direnmesi üzerine polis önce göz yaşartıcı gaz kullandı ardından da havaya ateş açtı. Muhaliflerin de güvenlik kuvvetlerine taş ve sopalarla karşılık vermesiyle büyüyen olaylarda 20`den fazla kişinin yaralandığı belirtildi.

Kasrı Nil Hastanesi`nde çalışan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir doktor, yaralı sayısının artabileceğini iddia ederek, "Halen Tahrir Meydanı`ndan yaralılar geliyor. Her ambulans 3-4 yaralı getiriyor" dedi.

AA muhabirine konuşan bir görgü tanığı da olaylarda 2 kişinin öldüğünü iddia etti. Bu iddiayı, hastane kaynakları doğrulamadı.

Askeri birliklerin Tahrir Meydanı`na girerek kontrolü ele geçirmeye çalıştıkları fakat muhaliflerin direndiği öğrenildi.

25 Ocak`ta başlayan halk ayaklanması sonucunda Mısır`ın eski cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek istifa etmişti. Muhalifler halen Şarm El Şeyh beldesindeki bir hastanede tedavi gören Mübarek`in bir an önce yargılanmasını ve cezaevine gönderilmesini istiyor.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir