• DOLAR 32.501
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2430.519
  • ...
BDP`li Belediye Halktan Özür Dilemeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 21 Nisan`da Newroz Parkı`nda yapılacak olan Kutlu Doğum etkinliğini engelleme girişiminde bulunan BDP`li Bağlar Belediyesi`ne sert tepkiler gelmeye devam ediyor.
 
Peygamber Sevdalıları Platformuna üye 14 dernek yaptıkları ortak basın açıklaması ile engelleme girişimini kınadı.
 
İstasyon meydanı dar geliyor
Basın açıklamasını STK`lar adına okuyan Muzaffer Karavil, " Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yurdun birçok yerinde düzenlenen kutlu doğum programlarına peygamber sevdalısı halkın yoğun katılım gösterdiği aşikârdır. Diyarbakır`da 2006 yılından itibaren tarihi istasyon meydanı yüz binlerin katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlanıyordu" dedi.
 
Katılım her yıl artıyor
Katılımın her yıl arttığını bundan dolayı istasyon meydanının yetersiz kaldığını ifade eden Karavil, " Bu meydanın artık kutlu doğum etkinliği için yetersiz kalmasından ve halkın yoğun talebi üzerine Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 2013 kutlu doğum etkinlik alanı için nevroz alanı seçilmiştir. Nevroz alanı Diyarbakır valiliği tarafından miting alanı olarak belirlenmiştir. Kutlu doğum etkinliğini düzenlemek üzere Diyarbakır il koordinatörlüğü resmi müracaatlarda bulunarak gerekli prosedürleri yerine getirmiştir" şeklinde ifade etti.
 
Parklar halka hizmet içindir
Âlemlere rahmet, insanlığa hidayet rehberi, özgürlük ve kurtuluş önderi Hz. Muhammed`in (sav) kutlu doğumu münasebetiyle yapılacak bu etkinliğe engel çıkarmaya çalışan bir belediye anlayışının hiç bir izahı yoktur ve olamaz diyen Karavil, " Bunun için hiç bir bahane öne süremez. Zaten nevroz alanının bakıma ihtiyacı olmadığı herkesin malumudur. Belediyeler tarafından yapılan parklar halka aittir ve bu amaçla kullanılmalıdır" dedi.
 
BDP`li belediyenin bu tavrı kabul edilemez
BDP`li Bağlar belediyesinin bu tavrını şiddetle kınadıklarını ifade eden Karavil, " Böylesi maneviyatı yüksek ve herkesçe hürmet gösterilen kutlu doğum etkinliğini hazmedemeyen Diyarbakır belediyesinin bu tavrını şiddetle kınıyoruz. Bir an önce düşmüş olduğu bu hazımsız tavrından vazgeçmesini ve peygamber sevdalısı halkımızdan özür dilemesini bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.
 
Karavil son olarak, "Peygamber sevdalıları platformuna üye sivil kuruluşları olarak bu etkinliğe destek vereceğimizi bu amaçla toplandığımızı belirtir belediyenin bu haksız tavrını tekrardan halkımıza ve kamuoyuna önemle duyururuz" dedi.
 
Açıklamaya destek veren İslami STK`lar
Şefkat-Der (Çınar),Kardeş-Der (Ergani),Ümmet-Der (Silvan),Köprü-Der (Çermik),Vefa-Der (Bismil),Hani İrşad-Der, Piran Hak-Der, Fab-Der, Siverek İkra-Der, İrfan-Der (Kızıltepe), Dost-Der (Mardin), Mazıdağı Eğitim-Der, Bağıvar-Der, Köy-Der.
(M.Sait Adiyaman - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir