• DOLAR 32.494
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2431.985
  • ...
Manisalılar Peygamber Sevdası İle Coştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Peygamber Sevdalıları Platformu Ege Koordinatörlüğünce düzenlenen 2013 kutlu doğum etkinliği Manisa Şehir Anfi Tiyatrosunda binlerce Manisalının katılımıyla gerçekleşti.
 
Öğlen namazı müteakip gerçekleşen program Hafız Ömer Akgül Hocanın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sunumunu Hacı Şani`nin yaptığı etkinlikte, ilahiyatçı Müfit Yaray ve Cemil Genç`in konuşmaları davetlileri asrısaadet iklimine taşıyıp duygulandırırken, Grup Özlem sanatçılarından Ahmet Savran, Grup Şüheda ve Çocuk İlahi Gurubu seslendirdikleri ilahilerle davetlileri coşturdu.
 
"Bu gün Muhammed`i sevdamızı ilan ediyoruz"
İlahiyatçı Müfit Yaray Allah`a Hamd, Resulüne salat ve selamla başladığı konuşmasında Manisa`nın tarihte aldığı İslami rol ve Osmanlı devlet yönetimindeki öneminden bahsetti. Müfit Hoca, "Bu gün burada peygamber (sav) sevgimizin ilanı için, bu dağları ve ağaçları sevdamıza şahit kılmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu şahitlik emin olun ki aynen bu şekilde amel defterlerimize geçecektir ve biz bu amel defterlerimizle anlımızın akı ile Rabbül aleminin huzuruna çıkacağız" dedi.
 
Hz. Muhammed`in (sav) rabbine olan sevgisinin kulluğun zirvesi ve kainatın varlık mayası olduğunu belirten Müfit Hoca, "Bizler Hz. Muhammed`e aşığız ve o bizim için her şeyden daha önemlidir. Her şeyini onun uğruna feda etmeye hazır olan bir milletin evlatlarıyız" ifadelerini kullandı.
 
Daha sonra mikrofona gelen Cemil Genç, Hz Muhammed`e bizler için güzel örnekler olduğunu belirterek, "Bu mekanlar, bu meydanlar bugüne kadar başka şeylere şahitlik etti bugünden sonra ise peygamber sevdasına, her gün artarak çoğalan peygamber sevdalılarının sevdasına şahitlik edecektir inşallah. Bu mesaj nasıl ki dört bir yanı sarmışa, efendimizin getirdiği bu davet, getirdiği bu mesaj yine aynı şekilde insanlarımızın hayatına yön verecektir. Allah`u Teala`nın bizler için kıldığı numuneyi intisal, bizler için model kıldığı Resulullah`tan (sav) bahsediyoruz. Allah azze ve celle kitabında O`ndan şöyle bahsediyor: "Ey insanlar Allah`ın Resulünde sizler için çok güzel bir örneklik, çok güzel bir numune vardır" hayatının neresine bakarsak bakalım bizim için örneklik teşkil edecek bir vasıf ile bir ahlakla karşılaşıyoruz" dedi.
 
Peygamberin (sav) hayatının peygamberlikten önce ve sonra olmak şeklinde ikiye ayrıldığını ifade eden Genç, Mekke`de yaşanan cehaletin Hz Muhammed`i rahatsız ettiğini belirterek, "Toplumun bu derdine bir derman, bu yarasına bir merhem bulmalıydı. Allah azze ve celle O`nun bu isteğine karşılık verdi, Hz. Cebrail`i gönderdi, ne zamanki Hz. Cebrail O`na insanlığın kurtuluş reçetesini verdi. O yüce Resul yirmi üç sene bitmez, tükenmez bir mücadelenin içerisine girdi. Allah azze ve cellenin halifesi olarak yaratılan insanoğlu cehenneme doğru yol alıyordu. Bu gidişata bir dur demek gerekiyordu ve bu nedenle o yüce Resul`ün bitmez tükenmez bir azimle insanların yönünü vahiyle hakikate çevirdiğini" anlattı.
(Ramazan Sınıdıraç, İlyas Yıldız - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir