• DOLAR 32.593
  • EURO 34.876
  • ALTIN 2501.442
  • ...
Miraç Kandili`nde camiler dolup taştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- İslam âleminde her yıl kutlanan mübarek gecelerden olan Miraç Kandili, şehrin tüm camilerinde yapılan programlarla ihya edildi. Vatandaşların en çok rağbet ettikleri Adana Merkez Camii doldu taştı.

Adana merkezin yanı sıra ilçelerinde de kandil gecesi camiler vatandaşların akınına uğradı. Miraç kandili nedeniyle Ceyhan`ın tarihi Abdülkadir Ağa Camii`nde akşam namazını müteakip Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat `ın da katıldığı bir program tertipledi. Kalabalık bir mevlithan gurubunun katıldığı gecede, Kur`an-ı Kerim, Mevlidi Şerif ve ilahiler okundu. Caminin içinde yer bulamayan cemaat, cami bahçesine yollara hasırlar serip doldurdu.

Okunan ilahilerde cemaatten duygulanıp gözyaşı dökenler de oldu. Baba ve Anneleriyle camiye gelen minik ellerde dualarını ettiler. Miraç Kandili`nin öneminin anlatıldığı vaazı dinleyen kadın, erkek, genç ve yaşlı vatandaşlar, yapılan duaya ellerini semaya açarak katıldı.

Abdülkadir Ağa Camii`ndeki Miraç kandili mevlit programı, ilçeye bağlı tüm köy ve belde camilerinde naklen yayınlanması memnunlukla karşılandı. Ceyhan Müftüsü Halil Şekerci yaptığı kısa konuşmada; " Miraç Peygamber Efendimizin bir gecede Mescid-i Haram`dan Mescid-Aksa ve göklere oradan da Yüce Allah`ın huzuruna vardığı içersin de pek çok hikmet ve sırların bulunduğu mübarek bir yolculuğun adıdır "dedi. " dedi.

Gecede Miraç Kandili`nin ve bu gecede farz olan namazın önemini anlatan bir konuşma yapan Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat Namazın Müslümanlara bu gecede farz olduğunu söyleyerek, "Bu gece çok kıymetli bir gecedir. Bol bol Kur`an-ı Kerim okuyalım, namaz kılalım, tövbe ve dua edip, akrabaları ziyaret edelim, ana babamızın gönlünü alalım, dargınları barıştıralım. Miraç Kandil`inin tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını temenni etti " dedi.

Daha sonra yatsı namazın kılındıktan sonra Emekli Müftü Mehmet Barış`ın yaptığı duadan sonra program sona erdi.

Adana`da camilerin yanı sıra birçok vakıf ve dernek düzenledikleri özel programlarla geceyi ihya etti. Adana Mustazaf Der Şubesi, İhya Der, Umut Der, Mektep Der, Akid Der, Şura Der ve Anadolu Der gibi sivil toplum kuruluşları binalarında Mirac Özel Programları düzenlediler. Kuran-ı Kerim, Salâvat ve Duaların okunduğu gecede sohbetler yapıldı, def eşliğinde ilahiler okundu. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir