• DOLAR 32.515
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2428.53
  • ...
Silvanlılar `Lebeyk Ya Resullah` Dediler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Ümmet-Der Silvan`da Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Sabahın erken saatlerinde etkinlik alanına gelen dernek gönüllüleri alanı etkinlik için hazırladılar. Etkinlik saatinde binlerce kişinin akın ettiği alanın girişinde katılımcılara ikramlarda bulunuldu. Salavatlar ve tekbirler ile alana giren halk,etkinlik sırasında kimi zaman duygulu anlar yaşarken kimi zamanda coştu.
 
Molla Enver Kılıçaslan ve Araştırmacı Yazar M.Ali Ortaç Hocanın birer konuşma yaptığı etkinlik meydanında yer bulmayan kimi katılımcılar evlerin damına çıkarak etkinliği izledi.
 
Etkinlik 13.00`da Yakup Yazgil Hocanın Kur`an-i Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde Molla Enver Kılıçaslan Hocanın açılış konuşmasını yaptığı etkinlik Kürtçe mevlit ile devam etti.
 
Okunan mevlitten sonra Özlem Ajans sanatçılarından Mustafa Altıntop ve Ümmet Der çocuk ilahi grubu birbirinden güzel ilahiler seslendirdi.
 
Hz Peygambere tabi olun ki Allah sizi sevsin
Programda Kürtçe bir konuşma yapan Molla Enver Kılıçaslan Resulullah`ın örnek hayatından kesitler anlattı.
 
Kılıçarslan, "Cenabı Allah şöyle buyuruyor: Eğer siz beni seviyorsanız Hz. Muhammed`e uyun, Peygamber tabi olun ki Allah da sizi sevsin. Allah`u Teala bizleri bu dünyaya imtihan için göndermiştir." İfadelerini kullandı.
 
Hz Peygamberin teşrifinden önce dünyanın içindeki duruma dikkat çeken Ortaç ise, Hz Peygamberin insanlığı kurtarıcı olarak geldiğini söyledi.
Hz Peygamberin doğumu sırasında Mezopotamya`da süren savaşlar nedeniyle Araplar ve Kürtlerin ezildiğini ifade eden Ortaç, Resullahın doğumundan 70 yıl önce Diyarbakır`da Romalılar ile İranlılar arasında çıkan savaşta Kürtlerin yenilen Romalılar ile savaştığını bu nedenle Diyarbakır`da on binlerce Kürd`ün Kisra tarafından katledildiğini söyledi.
 
Programın sonuna doğru tekrar sahneye gelen sanatçılar, birbirinden güzel ilahi ve ezgiler seslendirdi. Etkinlik 15.30`da Molla Münir Şanlı`nın yaptığı kapanış duasıyla son buldu.
 
Programın sonunda Peygamber Sevdalılarının Silvan`da başlattığı salâvat kampanyasında çekilen salâvat sayısının şimdiden otuz milyona ulaştığı ayrıca on binlerce İhlas, kelime-i tevhid Ayetel Kürsi ve Yasin`in okunduğu açıklandı.
(Yusuf Batı-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir