• DOLAR 32.324
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2299.689
  • ...
Şırnak'ta Kur'an kursundan mezun olan 40 öğrenci için program düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan Yaz Kur'an Kursları programı kapsamında, ilçe müftülüğünce gençlik merkezinde açılan Kur'an-ı Kerim kursu mezunlarını vermeye devam ediyor.

 

Sezon boyunca 53 öğrenci eğitim aldı. Eğitimini tamamlayarak Kur'an-ı Kerime geçen 40 öğrenci için mezuniyet merasimi düzenlendi.

Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başlayan program, ilahilerin seslendirilmesi ve okutulan mevlitle devam etti. Programda konuşan İlçe Müftüsü Muhammed Said Okumuş, öğrencileri ve kurs öğreticilerini tebrik etti.

Okumuş, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın Kur'an'ı Kerim ile hemhal olmasını temenni ediyorum. Burada Kur'an'ı Kerim öğrenilerek iş bitmedi tabi ki, Kur'an'ı Kerim-i iyi anlayıp, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesselem) sünnetiyle beraber hayatımıza tatbik etmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Kurs öğreticisi Medine Tuncer ise "Yaz Kur'an Kursumuza kayıtlı 53 çocuğumuzdan 40'ı Kur'an-ı Kerime geçti. Bu vesileyle mezunlarımız için program düzenledik. Öğrencilerimize sadece Kur'an-ı Kerim değil, temel dini bilgiler, Siyer-i Nebi ve ahlak konularını işliyoruz." dedi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir