• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Halk BDP`nin Gerçek Yüzünü Bir Kez Daha Gördü`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır`da faaliyetlerde bulunan Şura-Der adına bir basın açıklaması düzenleyen Hikmet Karaman, BDP`li Bağlar Belediyesi`nin, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 21 Nisan`da Newroz Parkı`nda yapılacak olan Kutlu Doğum etkinliğini engelleme girişiminde bulunmasına sert tepki göstererek, bu kesimi, Allah Resulünün gündemde olmasına engel olmaya çalışmakla suçladı.
 
Şura-Der Yönetim Kurulu adına yaptığı basın açıklamasında, "Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye derneklerden Şura-der olarak 21 Nisan 2013 Pazar günü Diyarbakır Newroz alanında bu yılki kutlu doğum etkinliğini yapmak için hazırlıklar tamamlanmak üzere iken daha önce Diyarbakır Valiliği tarafından miting alanı olarak tahsis edilen bu alanın kullanılması BDP Bağlar İlçe Başkanlığı tarafından engellenmeye çalışılmaktadır" dedi.
 
Bunların asıl gayesinin 21 Nisan Pazar günü yapılacak olan mevlit etkinliğini engelleme olduğunun altını çizen Kahraman, "Halkımız bunların gerçek yüzünü bir daha görmüştür. Bunların asıl korkusu Peygamber Efendimiz (s.a.v.)`in isminin tüm Diyarbakır`da yankılanmasıdır. Böyle davranarak Allah Resulünün gündemde olmasına engel olmaya çalışılmaktadır. Fakat şunu unutmamalıdırlar ki "Güneş balçıkla sıvanmaz."Bunların sermayesi buzdandır. O yüzden güneşten korkarlar. Onların korktuğu hakikat güneşi, onların gözünü kör edecek şekilde inşallah her zamanki gibi ışıldamaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.
 
Kendilerini dev aynasında görüp tek yetkili olduklarını zannedenler nasıl bir yanılgı içine girdiklerini 21 Nisan Pazar günü göreceklerini vurgulayan Karaman son olarak "Halkımız bu yapılan zulüm ve haksızlıkları asla kabul etmeyerek tepkilerini kanuni olarak her ortamda dile getirecek ve bu engellemelere asla boyun eğmeyeceklerdir. Bu vesile ile tüm halkımızı 21 Nisan Pazar günü Newroz alanına, kutlu doğum etkinliğine davet ediyoruz" şeklinde ifadelere yer verdi.
(Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir