• DOLAR 32.367
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Almanya`da Kutlu Doğum Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ALMANYA - Almanya`nın Worms kentinde Peygamber Sevdalıları tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.
 
Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Türkçe ve Kürtçe Mevlidi Şerifi okudundu. Daha sonra Vahdet İlahi Grubu Peygamberimiz Hz. Muhammed`in (SAV) üzerine bestelenen ilahiler seslendirdi. Mevlana Kız İlahi Grubu`nun seslendirdiği ilahilere salondaki davetlilerde eşlik ederek coşkulu anlar yaşandı.

Mevlana İslam Kültür merkezi adına kısa bir konuşma yapan Ömer Tanrıverdi, Hz. Muhammed`in (SAV) sahabesi Hz. Sevban`ın hayatından bir kesit anlatarak sözlerine şöyle devam etti; "Hz. Sevbân (R.a.), Rasûlullah`tan ayrı kalmaya hiçbir zaman dayana¬mayan bir Peygamber aşığıydı. Çeşitli hizmetler dolayısıyla bazan Rasûlullah`tan ayrı kaldığı olurdu.
 
Bir gün perişan bir halde Resûl-i Ekrem`in huzuruna geldi. Rengi uçmuş, vücudu zayıflamıştı. Onu bu vaziyette gören Peygamber Efendimiz, Sevban`ın (R.a.) hâlini sordu. Hz. Sevbân derdini şöyle anlattı; `Ne hastalığım, ne de ağrım var.
 
Hiçbir şeyim yoktur, yâ Rasûlallah! Biz huzuruna gelip gittikçe cemaline bakıyor, yanında oturuyoruz. Ancak sizi görmediğim zamanlar muhabbetim artıyor, sana kavuşuncaya kadar kederden bunalıyorum. Sonra âhireti hatırlıyorum ve orada sizi görememekten korkuyorum. Eğer Cehenneme gidersem sizi zaten göremem.
 
Eğer cennete girersem sizi yine göremem. Çünkü siz Cennet`te diğer Peygam¬berlerle beraber yüksek makamlarda bulunacaksınız. Ben ise Cennet`e girsem bile senin derecenden aşağı makamlarda bulunacağım¬dan dolayı, sizi orada görememekten endişe ediyorum` dedi.
 
Bunun üzerine Nisa suresinin 69 ayet-i kerime nazil oldu. Ayette mealen; `Allah-û Teâlâ ve Peygamberlere itaat edenler, işte bunlar, Allah Teâlâ`nın kendilerine nimet verdiği Peygamberlerle, sıddıklarla, şehitlerle ve iyi kimselerle beraberdir. Bunlarsa ne güzel birer arkadaştır!` deniliyor."

Peygamber Efendimizin hayatından kesitler anlatan Latif Sarıtaş Hoca ise, Peygamber Efendimizi anlatmanın çok güç olduğunu söyledi.

Daha sonra bir konuşma yapan Muhammed Dündar Hoca da Peygamberimizin doğumunda yaşanan olayları anlattı.

Son olarak siyer araştırmacısı Ahmet Baygın bir konuşma yaptı. En büyük tefrikanın ırkçılık ve mezhepçilikten kaynaklandığına vurgu yapan Baygın, Müslümanların ırk ve renk ayırımı yapmadan biran önce vahdetin sağlanması için çaba sarf etmesi gerektiğini ifade etti.

Program okunan dua ile son buldu.
(Mustafa Sabıreri - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir