• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Sektör temsilcileri, otomobil fabrikalarının her gün yeni bir fiyat güncellemesi yaptığını, indirimin bazı araçları tek kapsadığını belirtti.

 

Sıfır araçlarda düşüş yaşanması halinde ikinci el otomobillerde de düşüş yaşanmasını beklediklerini ifade eden sektör temsilcileri, bu durumun piyasayı olumlu yönde rahatlatacağını kaydetti.

Açıklanan yeni matrah düzenlemesine ilişkin İLKHA muhabirine konuşan bir otomobil bayinin bölge satış temsilcisi olan Necdet Arburşu, ÖTV düzenlemesiyle bazı otomobil fiyatlarında indirim yapılmasını beklediklerini söyledi.

“İleriki günlerde daha güzel haberler bekliyoruz”

Düzenlemeyi sevinçle karşıladıklarını belirten Arburşu, “Resmi gazetede yayınlandığı gibi sıfır araçlarda matrah artırımına gidildi. Matrah artırımı demek; ÖTV’si yüzde 80 olan bazı araçların yüzde 50’ye varan indirimine gidilmesi demektir. Bu da bazı araçlarda yüzde 16’ya varan indirim demek oluyor. Bu beklediğimiz ve sevindirici bir haber ama ileriki günlerde daha güzel haberler bekliyoruz. Şu anda 320 bin lira olan araçlarımıza ortalama yüze 16 gibi indirim geldi. Tabi ki otomobil fabrikaları gün gün ve saat saat liste fiyatlarını güncelliyorlar. Şu andaki indirim bütün araçlara yansımadı. Bazı araçları kapsadı.” diye konuştu.

“Sıfır araçlardaki fiyat düşüşü ikinci el araç piyasasını da etkileyecek”

ÖTV düzenlemesiyle piyasanın az da olsa rahatlayacağını vurgulayan Arburşu, “Haberi duyan müşterilerimiz sabahın erken saatlerinden itibaren bizi telefonla arayarak bilgi istemektedirler. Sıfır araçların fiyatları düştüğü için insanlarımız uygun fiyata daha güzel araçlar alacaklardır. Sıfır araçlardaki fiyat düşüşü ikinci el araç piyasasını da etkileyecektir. Son iki yıldır salgından dolayı halk ve biz de sıfır araç fiyatlarının aşırı yükselmesinden dolayı çok sıkıntılar yaşadık.” ifadelerini kullandı.

“Çip sıkıntısı çözülürse araçları daha kısa sürede temin edeceğiz”

Konuşmasının sonunda Arburşu, şunları söyledi: “Sıfır araçlardaki fiyat politikasının düzenlemesi haberini sevindirici olarak görüyoruz. İleriki günlerde inşallah daha güzel haberler paylaşmayı umut ediyoruz. Uzun süredir sıfır araç üretimindeki sıkıntıların sebeplerinden bir tanesi olan çip sıkıntısı kasım ayına doğru düzeleceği belirtildi. Araçlardaki çip sıkıntısının çözülmesiyle kasım ayı itibariyle halkın istemiş olduğu araçları daha kısa sürede temin edip teslim edeceğiz.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız