• DOLAR 32.555
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2429.68
  • ...
Siyonist rejimin çeteleri Batı Şeria'da 5 Filistinliyi yaraladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Siyonist rejim'in Batı Şeria'da inşa ettiği yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini protesto etmek isteyen Filistinliler, Nablus'a bağlı Beyta beldesinde gösteri düzenledi.

Siyonist rejim güçleri göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermi kullandı. Filistinlilerin ise askerlere karşılık vermek için sadece ellerindeki taşlar vardı.

Filistin Kızılayı İlk Yardım ve Acil Durum Müdürü Ahmed Cibril, yaptığı açıklamada, Siyonist rejim askerlerinin Beyta beldesindeki gösteri sırasında 5 Filistinliyi plastik mermiyle vurarak yaraladığını söyledi.

Cibril, çok sayıda Filistinlinin de Siyonist rejim askerlerince kullanılan göz yaşartıcı gazdan etkilendiğini vurguladı.

Öte yandan Batı Şeria'nın El-Halil kentine bağlı Yatta beldesinde de Filistinliler, Yahudi yerleşim bölgesi inşa edilmesi planlanan arazi yakınında cuma namazı kıldı.

Filistinli yerel Koruma ve Mücadele Komitesi Koordinatörü Fuad el-Amur, yaptığı açıklamada, Filistinlilerin cuma namazından sonra Siyonist rejim'in bölgedeki yerleşim faaliyetlerini protesto ettiğini aktardı.

Amur, Siyonist rejim askerlerinin göstericilere göz yaşartıcı gazın yanı sıra ses bombalarıyla saldırdığını ve çok sayıda göstericinin etkilendiğini ifade etti.

Filistinliler Nablus kentine bağlı Beyt Decin beldesinde de Siyonist rejim'in yasa dışı yerleşim birimi inşa ve genişletme faaliyetlerine karşı gösteri düzenledi.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde her cuma, Ayrım (Utanç) Duvarı ve yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri inşasını protesto etmek için gösteriler düzenleniyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir