• DOLAR 32.557
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2428.494
  • ...
Siverek`te Peygamber Sevgisi Doruğa Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen kutlu doğum etkinliği bu senede devam etti. Bu seneki etkinlik geçen sene olduğu gibi Bavuş Mevlit Alanında düzenlendi.

Etkinliğin başlamasına saatler kala binlerce Peygamber aşığı ellerinde tevhit bayraklarıyla etkinlik alanına akın etti. Program öncesinde platform yetkilileri tarafından barış, kardeşlik ve dostluk için güvercin uçuruldu.

Program Ahmet Bozkuş Hoca tarafından okunan Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Siverek İkra- Der Başkanı Mühiddin Akay, Hz. Muhammed`e olan sadakatlerinden dolayı alanda toplanan tüm katılımcılara teşekkür etti.
Program daha sonra Ömer ve Şükrü Temur tarafından okunan Kürtçe Mevlit ile devam etti. Ardından sanatçı Burhanettin ve Çermik İlahi Grubu tarafından Türkçe, Kürtçe ve Zazaca ilahiler seslendirildi. İlahiler seslendirirken söylenen ilahilere eşlik eden misafirler, okunan ilahilerle kendilerinden geçti.

Günün anlam ve önemini anlatmak üzere kürsüye gelen Muzaffer Karavil, Hz. Peygamberin örnek hayatından kesitler sunarak, İslam dininin kadınlara verdiği öneme değindi. Karavil günümüzde kadınlara çok görevler düştüğünü belirterek, "Her ne kadar bayanlar içerisinden bir Peygamberler gelmemiş olsa da, bütün Peygamberleri sizler yetiştirdiniz, bütün Salih ve Sıddık kulları sizler yetiştirdiniz. Sizler İslam dininin temel taşısınız" dedi.

Program Molla Nihat Çam tarafından yapılan kapanış duası ile sona erdi.
(A. Uğurlu-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir