• DOLAR 32.513
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2423.348
  • ...
Memur-Sen: İşvereninin açıkladığı teklif beklentileri karşılamaktan uzak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanlığı, Kamu işveren heyetinin dün verdiği zam teklifini protesto etmek amacıyla sendika binasında basın açıklaması düzenledi.

 

Yapılan açıklamayı Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Nurhak Ensarioğlu okudu.

Kamu görevlileri olarak çözüm bekleyen sorunların en etkili çözüm yeri olarak toplu sözleşme masası gördüklerini ifade eden Ensarioğlu, kamu işvereninin dün açıkladığı teklifin beklentileri karşılamaktan uzak bir görüntü sergilediğini söyledi.

2022 yılı için yüzde 5+6, 2023 yılı için yüzde 6+6 maaş zammı teklifinin memuru enflasyona ezdireceğini söyleyen Ensarioğlu, "5'inci Dönem Kamu İşvereni tarafından teklif edilen ve Hakem tarafından verilen maaş zammı iki yıl için 4+4 ve 3+3; 19 ayda gerçekleşen enflasyonun ise yüzde 26 olması Kamu İşvereninin dikkate alması gereken en açık tablodur. Artık bu yanlış hesaptan dönülmelidir." dedi.

"Memura zammı enflasyon değil kamu işvereni vermelidir"

Teklifin hazırlanışında temel ihtiyaç harcamalarındaki artışın ve alım gücündeki düşüşün gözetilmediğine vurgu yapan Ensarioğlu, "Kamu İşvereninin sunduğu teklif bu gerçekleri dikkate almayan, yetersiz, eksik ve beklentilerimizin altında bir tekliftir. Biz diyoruz ki; memura zammı enflasyon değil kamu işvereni vermelidir.

Sözleşmeli personel konusunda da teklifin somutlaştırılması gerektiğini hatırlatan Ensarioğlu, "Sözleşmeli personelin sorunlarını kökten çözecek kadro eksenli bir yarım milyonu aşan sözleşmeli personelin temel beklentisidir. Memurun enflasyonla eriyen maaşının telafisi ancak seyyanen zamla, memurun enflasyona ezdirilmemesi hedefi de enflasyon farkı vermekle değil, refah payıyla mümkündür." ifadelerini kullandı.

"Toplu sözleşme zaman baskısı olmadan pazarlıkla neticelenmelidir"

Kamu İşvereninden yardımcı hizmetlerin genel idari hizmetlere geçirilmesini yönünde taleplerinin olduğunu ifade eden Ensarioğlu, vergi dilimi, toplu sözleşme ikramiyesinin artırılması, görevde yükselme ve unvan değişikliği, bayram ikramiyesi, özel hizmet tazminatı, toplu sözleşme ikramiyesinin artırılması ve benzeri genele ve hizmet kollarına ilişkin tekliflerine karşılık gelecek şekilde titizlikle hazırlanmış teklifleri beklediklerini söyledi.

Ensarioğlu, "Toplu sözleşme bir oldu-bittiyle değil, zaman baskısı olmadan pazarlıkla neticelenmelidir. Bunun için de yeni ve kapsamlı bir teklifin hazırlanarak 5'inci Dönem Toplu Sözleşmenin zararlarını tazmin edecek, kayıplarımızı giderecek, memuru enflasyona ezdirmeyecek, emeğimize yaraşır yeni bir teklifin pazarlığa imkân tanıyacak şekilde pazartesi gününe kadar sunulmasını istiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir