• DOLAR 32.534
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2423.37
  • ...
Meteoroloji Uyardı: Yağmur Geliyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun batı kesimlerinin öğle saatlerinden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; gece saatlerinden sonra Muğla çevreleri, Aydın`ın kıyı ilçeleri, Çanakkale`nin güney ilçeleri ve Balıkesir`in kıyı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Marmara`da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat), Güney ve İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz`in iç kesimleri, akşam saatlerinden sonra Orta ve Doğu Karadeniz`in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına(60-80 km/s), Güney Ege`de (Muğla, Aydın ve Denizli) zaman zaman kuvvetli fırtına(90-100 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığı İç ve doğu kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, Türkiye`nin güneydoğu kesimleri ile zamanla kuzeybatı kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara`da kuvvetli (30-50 km/saat), Güney ve İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz`in iç kesimleri, akşam saatlerinden sonra Orta ve Doğu Karadeniz`in iç kesimlerinde kuvvetli ve fırtına(60-80 km/s), Güney Ege`de (Muğla, Aydın ve Denizli) zaman zaman kuvvetli fırtına(90-100 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

Rüzgarın Marmara`da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat), Güney ve İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz`in iç kesimleri, akşam saatlerinden sonra Orta ve Doğu Karadeniz`in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına(60-80 km/s), Güney Ege`de (Muğla, Aydın ve Denizli) zaman zaman kuvvetli fırtına(90-100 km/s) şeklinde esmesi beklenmektedir. Kuvvetli güneyli rüzgarlarla birlikte toz taşınımı da beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Çatı Uçması, ağaç, direk ve tabelaların devrilmesi, görüş mesafesinde ve hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağışlar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; gece saatlerinden sonra Muğla çevreleri, Aydın`ın kıyı ilçeleri, Çanakkale`nin güney ilçeleri ve Balıkesir`in kıyı ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgilerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları isteniyor.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir