• DOLAR 32.335
  • EURO 35.062
  • ALTIN 2308.378
  • ...
`Müslüman halka Batılı bir rejim dayatıldı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Saadet Partisi Batman İlçe Teşkilatı, İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda saat 13.30`te "Türkiye`de ve Dünya`da Neler Oluyor" konulu bir konferans düzenledi. Konferansa konuşmacı olarak 21. Dönem Hatay Milletvekili ve YDK Üyesi Avukat Mustafa Geçer katıldı.

 

Konferansa Hür Dava Partisi Seçimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsa Aydın, Hür Dava Partisi İl ve İlçe Başkanları Aydın Gök ve M.Emin Doğru, Umut-Der Gıda Bankası Genel Başkanı Halil Gergin, Saadet Partisi İl ve İlçe Başkanları Mehmet Fırat ve Abdulhakim İçer ile bazı STK temsilcileri, Saadet Partisi teşkilat üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Açılış konuşmasını Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Abdulhakim İçer yaptı. İçer, peygamberin kutlu doğum ayı olan nisana girmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, parti olarak Kürt sorununa ve çözüm sürecine destek verdiklerini söyledi.

 

Açılış konuşmasının ardından selamlama konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat, kutlu doğum etkinliklerinde Resulullah`ın doğumunu kutlayan herkese şükranlarını iletti.

 

Selamlama konuşmasının ardından 21. Dönem Hatay Milletvekili ve YDK Üyesi Avukat Mustafa Geçer söz alarak, İslam birliği altında toplanmalarına vesile olan Allah`a hamdu senalar etti.

 

Geçer, Türkiye`nin Batılı ülkelere özendiğini ve Batı`nın bütün kültürünü geçmişten bu yana Müslümanların arasına koyduğuna dikkat çekerek, "Yeryüzünde bir Firavunların, bir de peygamberlerin düzeni olmuştur. Peygamberlerin getirmiş olduğu düzenler insanların ahiret ve saadetini amaçlamıştır. Allah`a ne kadar şükretsek azdır. Allah bizi Müslüman olarak, Resulullah`ın ümmeti olarak dünyaya getirmiştir. Beyinlerin küfürle kirletildiği bir dünyada, Müslüman olarak kimliğimizin farkına varmamız ne kadar da güzel bir şey" dedi.

 

Bizim kültürümüzde laik düzen yoktur

Fransız İhtilaliyle birlikte Batılıların yenidünya düzeni inşa ettiklerini ve herkesi de bu dünyanın içine ittiklerini vurgulayan Geçer, "Kurulan bu yenidünya düzenine karşı gelenleri ya asimile edeceklerdi ya da yok edileceklerdi. İki şans verdiler. Yenidünya düzeninin amentüsü, birincisi kapitalist liberal düzen, sömürüyü, hakkı değil menfaati meşru kılan ekonomik düzen. İnanç bazına gelindiği zamanda demokratik laik düzen yerleştirdiler ve bizim kültürümüzde laik düzen yoktur. İnsanlar kendi kendini yönetir ve buna demokrasi denildi. Halkın uymak zorunda kaldığı kuralları kendileri koyarak yeni bir dünya düzeni kurdular. Fransa`da kurulan yenidünya düzeni bizlere de sıçradı ve bizde de Batılılaşma hareketleri başladı. Ülke olarak kalkınmak istedik, bizlere `Siz Müslümansınız, olmaz` dediler ve bizde o günden sonra Batılılaşmaya başladık" ifadelerini kullandı.

 

Müslüman ülkeleri paramparça yaptılar

Batılılaşmayla birlikte Türkiye`de yeni yasaların ortaya çıkarıldığının altını çizen Geçer, "Batının kendi aklından icat ettiği kuralları tamamen Türkiye`ye taşımaya başladılar ve hatta İslam ülkelerinin hepsine taşımaya başladılar. Müslüman halk her zaman mazlum olmuştur ve halk mazlumdur, zalim olan yöneticidir. Müslüman halka zorla Batılı bir rejim dayatıldı ve Müslüman ülkeleri paramparça yaptılar. Müslümanları pasifleştirerek onların kardeş düşüncesini ve onları kardeş kılan inancı, siyasetten, sosyal hayattan, hukuk hayattan, siyaset ve hatta ticaret hayatından kovarak, yerine başka bir kimlik inşa ettiler. Seküler, laik, demokratik, ırkçı bir kimlik. Türkiye`de Müslümanlara fırsat vermeyerek, kendilerinin istediği şekle soktular" diye kaydetti. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir