• DOLAR 32.513
  • EURO 34.578
  • ALTIN 2498.929
  • ...
Askeri helikopterlerle sel bölgesinde mahsur kalan 80 kişi tahliye edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

MSB'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, sel felaketinin yaşandığı Kastamonu ve Sinop'ta 6 helikopterle arama kurtarma çalışmalarına destek verildiği belirtildi.

 

Sel bölgesinde mahsur kalan vatandaşların tahliyesine yönelik ilgili bakanlık, kurum ve kuruluşlarla koordineli olarak devam ettirdikleri çalışmalara ilişkin bilgilerin verildiği açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"İlk olarak bir helikopter ile Sinop'taki Ayancık Devlet Hastanesinden 2 hasta ile farklı bölgelerdeki 43 vatandaşımızın tahliyesini gerçekleştirdik. Bir başka helikopterimiz ise Kastamonu'da sel bölgelerindeki 12 kişiyi güvenli sahalara taşıdı.

Ankara'dan bölgeye sevk edilen diğer helikopterler ile de selin vurduğu bölgelerdeki 12 vatandaşımız ile Ayancık Devlet Hastanesinden 11 hastanın tahliyesi sağlandı.

Böylelikle Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait 6 helikopter sel bölgelerindeki 80 kişiyi kurtarırken bölgedeki hastanelerde ihtiyaç duyulan oksijen tüpleri de yine helikopterlerimiz tarafından bölgeye taşındı. TSK'ya ait helikopterlerin bölgedeki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor." (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir