• DOLAR 32.34
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.248
  • ...
Çarıklı`da Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır`ın Sur ilçesine bağlı Çarıklı köyünde kutlu doğum etkinliği düzenledi.


Kur`an-ı Kerim tilaveti ve Mevlidi Şerif`in okunmasıyla başlayan etkinlikte Kürtçe ve Türkçe konuşmalar yapıldı. Grup Vuslat ve Çocuk İlahi Grubu ise bir birinden güzel ilahi ve ezgiler seslendirdi.


Türkçe bir konuşma yapan Tesettüre Çağrı Platformu (TESÇAĞ) başkanı Mehmet Duyu, "Cumhuriyetin kuruluşundan beri Müslüman bacımın örtüsüyle uğraşıyorlar. Ahlaki dejenerasyonu yeryüzüne hâkim kılmak için gayret gösteriyorlar" dedi.


Diyarbakır`da yapılmak istenen sözde güzellik yarışmasına da değinen Duyu, "Daha dün Peygamberler ve Sahabeler şehri olan Diyarbakır`ımızda sözüm ona kadınların bedenlerini çıplaklaştırarak barışa katkı sağlamaya çalışacaklarmış. Bu organize bir iştir. Bu işler Amerika ve İsrail tarafından yürütülüyor. Bu halkın arasından İslam dinini kaldırmaya çalışıyorlar. Bu halkı namusundan uzaklaştırmak istiyorlar. Fakat hamdolsun Diyarbakır`ın Muvahhit Müslümanları tepkilerini ortaya koydular ve onların planlarını bozdular" şeklinde konuştu.


Daha sonra Kürtçe bir konuşma yapan Molla Münir Şanlı, hizmette kadının üstlendiği rolün önemine değinerek, "İslam dini kadına büyük önem vermiştir ve hizmette önemli bir yere sahiptir. Unutulmamalıdır ki Peygamberleri bile yetiştirip büyüten bir kadındır" dedi.

Etkinlik yapılan dua ile sona erdi. (Yakup Moğulgani- İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir