• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HÜDA PAR yetkililerinden “Altındağ” uyarısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol-DOĞRUHABER

Ankara’nın Altındağ ilçesinde bir gencin iki grup arasında çıkan kavgada hayatını kaybetmesiyle birlikte başlayan olay, sosyal medyadaki kışkırtıcı dille birlikte Suriyelilere yönelik linç kampanyasına dönüştü. HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, “Bu toplum provokasyonlara  prim vermeyecektir.” ifadelerini kullandı.

Altındağ'da ne oldu?

Battalgazi Mahallesi'nde bulunan parkta meydana geldi. Parkta oturan Emirhan Yalçın ve Ali Yasin Güler ile akraba olan yabancı uyruklu Yahya Abdo ve Muhammed Abdo, bir anda tartışmaya başladı. Kavgaya dönen olayda Yahya Abdo, yanında bulunan bıçakla, Emirhan Yalçın ve Ali Yasin Güler'i bıçaklayarak kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Göğsünden aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralanan Emirhan Yalçın, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Ali Yasin Güler de Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yalçın, bugün yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Hastanede tedaviye alınan Güler'in ise sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Olayın iki grubunun bir birine laf atmasından dolayı kaynaklandığı belirtildi.

Tehlikeli provokasyon

Olayın sosyal medyada yayılmasıyla birlikte yalan ve dezenformasyon da başladı. Olayla ilgisi olamayan bilgi ve görüntüler kirli eller tarafından sosyal medyada dolaşıma sokuldu. Ardından gece başlayan olaylarda ise Suriyelilere ait ev ve iş yerleri ateşe verilmek istendi. Nefret tohumu ekmek isteyenlerin kaşıdığı provokasyonda çok sayıda ev, iş yeri ve araba zarar gördü.

HÜDA PAR’dan sağduyu çağrısı

HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, “Altındağ'da yaşanan olayların sorumluları mültecilere karşı nefret dilini kullananlardır. Hem sokakları karıştıranlara hem de nefret dilini kullananlara karşı daha ciddi tedbirler alınmalıdır. Bu toplum provokasyonlara prim vermeyecektir.” dedi.

Yabacı düşmanlığı ülkemizi zehirlemeye devam etmektedir”

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin ise, “Yabacı düşmanlığı, nefret ve faşizan ırkçı söylem, ülkemizi zehirlemeye ve yakmaya devam etmektedir. Bir Türk ya da Kürt suç işlediğinde topyekûn saldırı ne kadar zulüm ise Suriyeliler için de o kadar zulümdür, haksızlıktır.” İfadelerini kullandı.

“Vatandaşlarımızı sağduyulu davranmaya davet ediyorum”

Altındağ’daki provokasyona dikkat çeken HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan şu ifadeleri kullandı:  “Altındağ 'a halkı provoke ederek sokaklara dökenler derhal tespit edilmeli, olaylar daha fazla büyümeden gerekli tedbirler derhal alınmalıdır. Tahkikat ivedilikle yapılmalıdır. Vatandaşlarımızı sağduyulu davranmaya davet ediyorum. Herkes evine dönmelidir.  Suçlu suçsuz ayrımı gözetilmeksizin topyekûn bir millete saldırmak, kanunsuzluktur, zulümdür. Halkı kin ve nefrete sürükleyenler hakkında derhal yasal süreç işletilmelidir. Suç işleyen bir Suriyeli de varsa cezasını hukuk önünde verecektir. Yakarak yıkarak nereye varacağız.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir