• DOLAR 32.493
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2435.684
  • ...
Peygamber sevdası İzmir`in köylerine de sıçradı - VİDEO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Peygamber Sevdalıları Platformu İzmir`in Aliağa ilçesine bağlı Aşağı Şehit Kemal köyünde ilk kez bir kutlu doğum programı düzenledi. Köylülerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte coşkulu anlar yaşandı. Köy okulu bahçesinde düzenlenen etkinlikte Muhammed Müfit Yaray ve Hacı Şani birer konuşma yaptılar. Program, hafız Ömer Akgül`ün okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Tek derdi ümmetinin kurtuluşuydu
İlk konuşmayı yapan Hacı Şani, Peygamberimizin (sav) ümmeti için birçok zorluk çektiğini vurgulayarak, "Biz öyle bir zattan bahsediyoruz ki; bizler için birçok sıkıntıya, eziyete ve meşakkate katlanmıştır. Yeter ki ümmeti ahiret azabı tatmasın diye. Bakınız Müddessir Suresinin başında Allah (cc); `Ey örtüsüne bürünen kalk ve uyar` buyurduktan sonra Efendimiz (sav) hiçbir eziyete hiçbir sıkıntıya aldırmadan ümmetine bulunduğu çağdaki insanlara Allah`ı anlatmak için yola koyulmuştur. O mübarek başının üzerine deve işkembesi koydular. O öpülesi alnına deve pisliği attılar. Ama O (sav) yolundan vazgeçmedi. Malumunuz O (sav) doğarken ümmeti ümmeti demişti. Yani Ey Allah`ım ümmetim ümmetim demişti. Bizler böyle bir Peygamberin ümmetiyiz" dedi.

Kurtuluşun sebebi Allah ve Peygamber sevgisidir
Programda Kürtçe bir konuşma yapan araştırmacı-yazar Muhammed Müfit Yaray, gönüllerdeki Allah ve Peygamber sevgisinin kurtuluşa vesile olacağını belirterek; "Allah-u Teâlâ Kur`an-ı Kerim`de ve Hadis-i Kudsi`lerde Efendimizin (sav) birçok vasfını vermiştir. Bir Hadiste Allah (cc) `Ya Muhammed sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım` buyuruyor. Buradan anlaşılıyor ki; kâinatın ve bizim yaratılışımızın sebebi Hz. Muhammed`dir. Bugün buraya gelişimizin sebebi de ruhumuzla ve canımızla Hz. Muhammed`e (SAV) olan sevgimizi göstermek içindir. Bizi kurtaracak olan Allah`a ve O`nun Resulü`ne olan sevgimiz olacaktır" şeklinde konuştu.

Programda Grup Şüheda ve Kız Çocuk İlahi Grubu birbirinden güzel ilahi ve ezgiler seslendirdiler. Program Salih Çelik`in okuduğu duayla sona erdi. (Ramazan Sındıraç/İlyas Yıldız - İLKHA)
 

 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir