• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
​Batman’da ikinci ürün eken çiftçiler 4 kat para ödeyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malabadi Sulama Birliği Başkanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Başkanlık tarafından işletilen Batman Sağ Sahil, Batman Sol Sahil ve Batman Silvan sulama alanlarının su kaynağının Batman Barajı olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, bu yıl sulamada tüm Türkiye' de yaşanan kuraklık nedeni ile sulama alanlarında su tüketimini daha da tasarruflu kullanarak su kaynağının bu sulama sezonu için yeterli olmasının sağlamak gerektiği kaydedildi.

"Uyarılara rağmen, çiftçiler ikici ürünü ekmişlerdir"

Açıklamanın devamında, "İşletme, bakım ve yönetim sorumluluğu Sulama Birliğimizde bulunan, Batman Sağ sahil ve Batman Silvan sulama alanlarında ikinci ürün ekiminin yapılmaması konusunda daha önce yapılan yazılı, mesajlı ve şifai uyarılara rağmen, çiftçilerin yoğun olarak söz konusu alanlarda ikinci ürün ekimi yaptıkları tespit edilmiştir." denildi.

"İkinci ürün planlamaya dâhil edilmemiştir"

İkinci ürün ekimi yapan çiftçilerin, ciddi mağduriyetlerin yaşanmasına neden oldukları belirtilen açıklamada, "Oysaki Sulama Birliğimizce verilen sulama beyannameler kapsamında sulama planlaması yapılmıştır. İkinci ürün sulaması için sulama beyannamesi verilmediğinden, ikinci ürün planlamaya dâhil edilmemiştir. Bu alanlarda ekilmiş ikinci ürünün sulama suyu ihtiyacının karşılanması mümkün değildir. Planlama kapsamındaki ekili alanların sulama suyu ihtiyacında ciddi sıkıntıların yaşanmaması, bununla birlikte mağduriyetlerinin oluşmaması, sosyal ve hukuki problemlerin yaşanmaması sebebiyle, 6172 sayılı kanun gereği ikinci ürün ekiminin yapmış olan çiftçilerden de su kullanım hizmet bedelinin de dört kat alınması kararı alınmıştır." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir