• DOLAR 32.367
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Kuraklık nedeniyle sıkıntı yaşayan yaylalardaki küçükbaş yetiştiricilerine sıvat dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Akçadağ ilçesindeki yaylalarda yetiştiricilerin hayvanlarını sulayabilmeleri için, Akçadağ Ziraat Odası Başkanlığında sıvat dağıtım töreni düzenlendi. Törenin ardından yetiştiricilere sıvatlar teslim edildi.

Sıvat dağıtım töreninde konuşan Akçadağ Ziraat Odası Başkanı Süleyman Boyraz, “Malatya İl Tarım Orman Müdürlüğü, eera ıslahı ve amenajmanı projeleri kapsamında yaylalara gidilip çiftçilerin sorunları dinlenerek üretimlerini kolaylaştıracak eksiklerin giderilmesi çalışmalarından bir tanesi olan sıvat dağıtımı Akçadağ Ziraat Odası Başkanlığımızda yapılan bir törenle çiftçilere teslim edildi. Kuraklığın etkisiyle su alanlarımızın daralmasından dolayı koyun ve keçi yetiştiricileri bu konuda gerçekten büyük sıkıntılar çekmekteydi. Sözkonusu proje ile gerek küçükbaş gerekse büyükbaş hayranların sulanması noktasında proje yapılmış olup projenin devamının getirilmesi için gerekli paydaşlarla bütün çalışmalar yapılacaktır.” dedi.

Törene Malatya İl Tarım Orman Müdürü Tahir Macit, Akçadağ İlçe Tarım Orman Müdürü, Mekselin Yıldız, Akçadağ Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Işık, Akçadağ Ziraat Odası Başkanı Süleyman Boyraz, Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Mera Birimi Başkanı Mesut Arı, ve çiftçiler katıldı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir