• DOLAR 32.598
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2496.897
  • ...
Van`ın köylerine rahmet yağdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Peygamber Sevdalıları Platformu Van il Koordinatörlüğü tarafından Van`a bağlı köylerde bu yıl ilk kez düzenlenen kutlu doğum etkinlikleri büyük bir coşkuyla kutlandı.
 
Programlara köylüler yoğun ilgi gösterirken, kadınların çoğunlukta olması dikkat çekti. Sık sık tekbir ve salâvatların getirildiği etkinliklerde konuşmacılar, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in (sav) hayatından kesitler sundu.
Van merkeze bağlı Kaymaklı (Kurdewan ) köyü ile Alaköy sakinleri de Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen kutlu doğum etkinliğine yoğun ilgi gösterdi.

Kaymaklı köyündeki kutlu doğum etkinliği köy imamı Veysi Demir hocanın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan Kürtçe mevlidin ardından, Grup Rahmet tarafından Peygamber efendimizle alakalı birbirinden güzel ezgi ve ilahiler seslendirildi.
Programda bir açılış konuşması gerçekleştiren Kaymaklı (Kurdewan ) köyü muhtarı Ekrem Özbakış, Peygamber Sevdalıları Platformu`na düzenlediği program nedeniyle teşekkür etti.

Ardından bir konuşma yapan Molla Abdürrahim Timurtaş, Peygamber efendimiz`in (sav) âlemlere rahmet olarak gönderildiğini belirterek, helak olan kavimlerden örnekler verdi.

Molla Abdürrahim konuşmasının devamında, "Peygamber efendimizin (sav) gelişiyle azaplar kâfirlerin üzerinden kalkmış oldu. Allah-u Teala onlara kıyamet gününe kadar mühlet verdi. Bu da Allah`ın bir rahmetidir" dedi.

"Şüphesiz Allah ve melekleri Peygamber`e salât ediyorlar. Ey iman edenler! Siz de ona salât edin, selâm edin" ayetini hatırlatan Molla Abdürrahim, Peygamber efendimize (sav) salâvat getirmenin önemine değindi.

"Hz. Muhammed`in (sav) davası hepimizin davasıdır"

Hz. Muhammed`in (sav), hayatı boyunca İslam davasını insanlara anlattığını aktaran Molla Abdürrahim, "Peygamber efendimizin (sav) davası hepimizin davasıdır. Biz, hepimiz onun hizmetçisiyiz, Allah`ın dininin hizmetçileriyiz. Bizim bu davayı memleketimizde herkese anlatmamız gerekir. Hatta bu davayı başka diyarlara da götürelim. Tıpkı Ashabı Kiram`ın, İslam dinini Çin`e, Hindistan`a ve Afrika`ya kadar götürmesi gibi" şeklinde konuştu.

Kaymaklı köyündeki etkinlik, okunan dua ile sona erdi.

Bir diğer etkinlik ise, yine Van merkeze bağlı Alaköy`de yapıldı. Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Süleyman Çelebi`nin kaleme aldığı Türkçe Mevlid-i Şerif okundu.
.
"Kızlarınızı iffet ve hayâ ile yetiştirin"
Grup Rahmet`in okuduğu ilahi ve ezgilerin ardından bir konuşma yapan Nihat Tay hoca, Hz. Muhammed`e (sav) peygamberlik verilmeden önce kızların diri diri gömüldüğünü hatırlatarak, "Resul-i Ekrem (sav), rahmet damlası olarak bu kâinata teşrif etti. Kızlarımızı, bacılarımızı diri diri gömülmekten kurtardı. Ey babalarımız! Kendi kızlarını Hz. Hatice, Hz. Aişe, Hz Fatıma, Hz Meryem`in iffet ve hayâsıyla yetiştirmeyen babalar! Sizler de evlatlarınızı cehennem çukuruna gönderiyorsunuz, farkında değilsiniz. Biz Resul-i Ekrem`in `kardeşlerim` diye hitap ettiği ümmetiyiz. Bugün O`nun İslam davetini, O`nun davasını bizler yüklenmeliyiz. Muhammedi aşkı dünyanın her tarafına ulaştırmalıyız" şeklinde konuştu.
Okunan duaların ardından etkinlik sona erdi. (Fırat Arslan - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir