• DOLAR 32.56
  • EURO 35.016
  • ALTIN 2434.696
  • ...
İstanbul Mustazaf Der`de Miraç Gecesi Programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL/ Enes Durmaz

Peygamber Efendimizin hiçbir kimsenin ulaşamadığı gidemediği yere çıkması olarak bilinen Miraç Kuran’ı Kerimde şu şekilde geçmektedir, “Kulu Muhammed`i geceleyin, Mescid-i Haram`dan kendisine bazı âyetlerimizi göstermek için, etrafını mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ`ya götüren Allah, her türlü noksan sıfatlardan münezzehtir. Şüphesiz ki her şeyi hakkıyla işiten, hakkıyla gören O`dur.”(İsra 1.Ayet)


Miraç Gecesi Programı Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan Kuran-ı Kerim ardından Programa Konuşmacı olarak katılan  A.Halim Hoca Miraç Gecesi ve öneminden bahsetti.


Miraç’ta Peygamberimize Üç Büyük Hediye Sunuldu
Miraç gecesinde yaşanan gelişmeler üzerinde duran Abdulhalim Hoca: “Peygamberimiz Burak’a binip Beyt-ül-Makdis`e gitti. Oradan kat kat yukarıya çıkarılan Peygamberimiz her katta peygamberlerle karşılaştı. Son kata geldiğinde hiçbir kimsenin ulaşamadığı, çıkamadığı kata çıkarak Allah u Teâlâ ile buluştu. Allah u Teâlâ orada peygamberimize üç tane hediye sundu. Bunlardan birincisi 5 vakit namaz, ikincisi Bakara Süresi son iki ayeti ve üçüncü olarak da Peygamberimizin ümettinden şirk koşmayan ve "Lailahe İllallah" diyen tüm insanların cennete gireceğini müjdeliyor” dedi.


Her Namaz Müslümanlar İçin Bir Miraç Olmalıdır

Allah u Teala’nın Peygamberimize ve onunla birlikte tüm ümmetine verdiği en büyük hediyenin Namaz olduğunu söyleyen Abdulhalim hoca: “ Peygamber Efendimize ve onun ümmetine en büyük hediye olarak namaz sunuldu. Çünkü insanlar kıldığı her namaz ile Allah u Teâlâ ile arasında perde olmaksızın Allah ile görüşebiliyor. Bizler de tüm ibadetlerimiz içerisinde en fazla namazlarımıza değer verecek ve her namazımızı huşu içerisinde kılmaya gayret göstereceğiz” diyerek namazlarımıza önem vermemiz gerektiğini belirtti.


Seçkin’in konuşmasının ardından ilahiler söylendi ve kısa bir tiyatro gösterimi yapıldı.

Program okunan duanın ardında gelen misafirlere verilen ikram ile son buldu.

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir