• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Doğuştan engelli Muhammed Eren'in ailesinden hayırseverlere destek çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Merkez Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesi'nde ikamet eden Abdullah ve Filiz Tekiner çiftinin 2 yaşındaki çocukları Muhammed Eren, sol ayağından doğuştan engelli olarak dünyaya geldi. Maddi imkansızlıktan dolayı Muhammed Eren'i tedavi edemeyen aile, yetkililere seslenerek yardım çağrısında bulundu.

 

Yaklaşık bir buçuk sene önce çocuklarının tedavisi için Mersin'e giden Tekiner ailesinden 5 ayrı operasyonda gerçekleştirilecek ameliyat için her seans ücreti olarak 15 ile 20 bin lira arası para istendi.

Gerçekleştirilecek ameliyat ücretlerinin 100 bin TL'ye ulaştığı ameliyat masrafını ödemeye güç yetiremeyen Tekiner ailesi, 2 yaşındaki minik Muhammed Eren için kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Abdullah Tekiner

Evladının sağlık durumu ve tedavi süreci hakkında bilgi aktaran baba Abdullah Tekiner, "Bir çocuk babasıyım. Allah nasip ederse bir ay sonra ikinci evladımız dünyaya gelecek. Allah'ın nimetidir, bundan bir şikâyetimiz yok. İlk oğlum Muhammed Eren doğuştan engellidir ve şu anda 2 yaşına girecek. Doğduktan 6-7 ay sonra hastaneye götürdük. Çocuğumuzun tedavisi için gittiğimiz hastane, çocuğun ayağının kesilmesi gerektiğini söyledi. Biz de buna müsaade etmedik. Daha sonra Mersin'in Tarsus ilçesinde özel bir hastanede görev yapan doktor, çocuğun ayağını yapabileceğini söylemişti." dedi.

"Her bir ameliyat seansı için 20 bin TL istiyorlar"

Baba Tekiner, "Tarsus'taki özel hastane yönetimiyle görüştüğümüzde 5 ayrı operasyon uygulanacağını, her bir seans ücretinin 20 bin TL olduğunu ve yapılan ameliyatların beklenilen sonucu vermemesi durumunda beşten fazla ameliyat olabileceğini söylediler. Görüşmelerimiz neticesinde her ameliyat için 12 bin 500 TL'ye kadar indirim yaptılar. Bu belirttiğim ücret bir buçuk yıl önceki fiyattır. Ameliyat başına zam gelmişse onu da bilmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu masrafı karşılamaya güç yetiremediklerini ifade eden Baba Tekiner, "Kuvvetimizi aşan bir tutar söyledi. Durumu kendilerine izah ettik. O dönemde pandemi yeni çıkmıştı. İşsizdim, çalışmıyordum. İmkanlar elverişli olmadığından dolayı başka hastanelere de gidemiyorduk. Devlet hastanesi bu tür durumlara bakmıyordu. Her özel hastanelere gittiğimizde de yüksek miktarlarda fiş parasını kesiyorlardı. İş ve imkânım olmadığından dolayı bize bayağı ağır geliyordu. Çocuğumuzun ayağını tedavi edecek durumumuz yok. Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere hayırseverlerden bir beklenti içerisindeyiz ve yardımlarınızı bekliyoruz." şeklinde konuştu.

"Tek isteğimiz çocuğumuzun ayağının düzelmesidir"

Baba Tekiner, "Çocuğumun ayağının düzelmesini ve normal insanlar gibi yürümesini istiyorum. Çocuğumun yaşı küçüktür şimdi anlamıyor, büyüdüğünde üzülecek. Biz de bu duruma karşı çok üzülüyoruz. Çocuğumun ayağının düzelmesi için çare var. Yanlarına gittiğimiz doktorlar ameliyatla düzeltilebileceğini söylediler. İmkanlarımız olmadığından dolayı Sağlık Bakanlığına çağrıda bulunuyoruz. Bizim tek isteğimiz çocuğumuzun ayağının düzelmesidir. Sağlık Bakanlığından ve hayırsever insanlarımızdan Allah rızası için yardım bekliyoruz." diye belirtti.

Filiz Tekiner

Yaşadığı çaresizliği anlatan anne Filiz Tekiner ise "Muhammed Eren doğuştan beri engellidir. Ultrasonlarda sakat doğacağı görünmedi, ayağının sakat olduğunu doğduktan sonra öğrendik. Bize ilk başlarda ameliyat olmadan yürüyemeyeceğini söylediler. Muhammed Eren şimdi ayaklarına yan basarak yürüyor fakat her seferinde ayağı deforme oluyor." ifadelerini kullandı.

"Yetkililerden, Sağlık Bakanından, devletimizden yardım bekliyoruz"

Anne Tekiner, "Muhammed Erenle 2 yıldır dışarıya çıkamıyorum. Dışarıya çıksam da kucağımda onu götürüp getiriyorum. Çünkü Muhammed Eren dışarda ayakkabı giyemediğinden yürüyemiyor, evin içinde yürüyebiliyor. 2 yaşına girdi onu artık ben de taşıyamıyorum, onu taşımakla zorlanıyorum. Yetkililerden istediğimiz gelip bizleri araştırsınlar, eşimin durumu zaten ortada. Diyarbakır'da iş imkanları yok. Eşim sabah evden çıkıyor akşama kadar çalışıyor, zorla evi geçindirebiliyor. Yetkililerden, Sağlık Bakanından, devletimizden yardım bekliyoruz." dedi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir