• DOLAR 32.551
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2433.519
  • ...
Yeşilli`yi Peygamber sevdası sardı - Video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mardin`in Yeşilli ilçesinde ilk kez düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği coşkulu bir şekilde gerçekleşirken, programa katılan misafirlere gül suyu ve çikolata ikram edildi.
 
Yeşilli Cumhuriyet Meydanı`nda yapılan etkinlik, Suphi Aytimur hocanın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Kürtçe Mevlid-i Şerif okundu.
 
Yeşilli ve çevresinden yoğun katılımın olduğu programda Arapça bir konuşma yapan Fesih Memiş hoca, Peygamber Efendimizin (sav) Taif dönüşü ve Uhud Savaşı`nda yaşadığı zulümlere rağmen insanlığa şefkatini dile getirdiğini belirterek, Habbab bin Eret ve diğer sahabelerin çektikleri işkencelere rağmen sahabelerin fedakârlık gösterdiğine vurgu yaptı.
 
Ensar ilahi grubu Resulullah (sav) ile ilgili hazırlanan ilahilerle meydanda toplanan peygamber sevdalılarını coşturdu. Halkın söylenen ilahilere eşlik etmesi dikkat çekti.
 
Daha sonra Türkçe bir konuşma yapan Mahmut Akgül hoca, peygamberimizin kardeşlik müjdesine işaret edip, peygamber sevdasının bize ve çocuklarımıza yansıması gerektiğini belirterek, kurtuluşumuzun Peygamber Efendimize bağlılıkta olduğunu söyledi.
 
Program İsmail Çevik hocanın okuduğu dua ile sona erdi. (Mehmet Arasan İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir